Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
19°C
9°C
SRE.
21°C
6°C
Deli
1600

Ko ljubiteljski igralci počivajo in kujejo nove ustvarjalne ideje

V mesecu februarju je premiero doživela igrano-gibalna predstava Življenje male hruške. Po knjigi Tepka iz Zasipa, ki jo je napisala Bojana Pipan, so Navihanke skupaj z mentorico Meto Vodnjov poustvarile zgodbo, ki jo pripovedujejo na poseben način. Gledalca nagovorijo z gibom in glasbo. Dvakrat so nastopile pred polno dvorano Kulturnega doma v Zasipu, nazadnje so razveselile starše in domačine na večer pred praznikom dan žena. Nato so imele še intervju, ki si ga lahko pogledate na blejski televiziji. Zaigrale so tudi otrokom od 1. do 5. razreda na blejski osnovni šoli. 

 

Mesec marec je za ljubiteljske igralce vedno poln dogodkov, a tokratne razmere so stvari obrnile v drugo smer. Z Navihankam bi se morale udeležiti srečanja otroških gledaliških skupin v Radovljici, odrasla skupina pa bi morala zaigrati veseloigro Upravna enota v Festivalni dvorani Bled. A naj vas ne skrbi. Vrnemo se nazaj. Predstavo Upavna enota smo prestavili v jesenski čas. 

 

Te dni pa se že kujejo nove ustvarjalne ideje. Ideje, za katere si v navadnih okoliščinah ne vzamemo dovoj časa, da bi jih izpeljali.

 

Ekipa Kud Kamot Zasip

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi