Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
8°C
SRE.
21°C
6°C
Oceni objavo

Stanje na Gorenjskem se izboljšuje

Uprava za zaščito in reševanje Gorenjske dnevno skupaj z občinskimi štabi civilne zaščite spremlja epidemiološko stanje na Gorenjskem. V tem trenutku se ukvarjajo predvsem z dvema vprašanjema, in sicer kako zagotoviti prehrano ogroženim otrokom med šolanjem na domu, dogovoriti se morajo namreč o pakiranju hrane in dostavi, drugo vprašanje pa je, kako učinkovito ukrepati po občinah, če se ne ve, kje natančno so žarišča okužb. Eden izmed predlogov je, da bi preko zdravstvenih domov, ki opravljajo teste in torej imajo podatke, to poskušali ugotoviti. 

 

Stanje na Gorenjskem se sicer počasi izboljšuje, krivulja novoodkritih okužb se je začela zniževati (glej sliko). Po podatkih covid sledilnika je bilo včeraj (7.11) v občini Bled potrjenih in aktivnih 133 okužb, novih okužb niso potrdili. 

 

Stanje po sosednjih občinah: Gorje 53 aktivnih primerov, včeraj ena nova okužba; Jesenice 378 aktivnih primerov, včeraj 25 novih okužb; Žirovnica 62 aktivnih primerov, včeraj dve novi okužbi; Bohinj 103 aktivni primeri, včeraj 4 nove okužbe; Radovljica 325 aktivnih primerov, včeraj 25 novih okužb in Kranjska Gora 78 aktivnih primerov, včeraj 3 nove okužbe. Med sedmimi občinami Zgornje Gorenjske včeraj samo v občini Bled niso potrdili novih okužb. V občini Bled je sicer covid 19 doslej prebolelo 85 ljudi, umrla sta dva človeka. Vir: https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats

Oglejte si tudi