Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Razmere na Gorenjskem so slabe

Incidenca pojavnosti koronavirusa na Gorenjskem je  759okuženih na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh, kar je daleč največ v Sloveniji. 

 

Včeraj so na državni, regijski in občinski ravni angažirali 1.481 pripadnikov sil za zaščito, reševanje in pomoč, predstavnikov javnih služb in drugih, so sporočili iz civilne zaščite. 

 

Humanitarne organizacije so tudi v času epidemije nepogrešljive. Na lokalnem nivoju pomoč najbolj ogroženim nudita Rdeči križ Slovenije in Karitas Slovenije. Splošna bolnišnica Jesenice se je na Rdeči križ že obrnila s prošnjo za pomoč njihovih pripadnikov ekip za prvo pomoč. Obe humanitarni organizaciji med drugim dostavljata prehranske pakete in druge pripomočke. 

 

Gorenjska uprava za zaščito in reševanje v tem trenutku ureja prostore za preselitev dejavnosti dnevnega varstva iz CUDV Radovljica v staro knjižnico v Radovljici. Pripravljajo rešitev,  da se osebje doma starejših občanov, ki izvaja pomoč na domu, ne bi več vračalo v dom, pač pa da bi se ta dejavnost izvaja iz druge lokacije. 

 

Služba za podporo štabu Civilne zaščite Republike Slovenije tudi opozarja, da med ključne izzive sodijo domovi za starejše občane, vzgojno-varstvene ustanove, domovi za varstvo odraslih iz različnih regij, saj ti opozarjajo, da primanjkuje posamezne osebne varovalne opreme in prek občinskih in regijskih štabov pošiljajo prošnje za dodelitev opreme iz zalog državnega logističnega centra oz. blagovnih rezerv. V prihodnjih dneh se lahko pričakuje povečano povpraševanje. 

Oglejte si tudi