Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
18°C
-1°C
JUTRI
18°C
-3°C
Deli

Koronavirus: Tudi dimnikarji ostajajo doma!

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je zaradi številnih nejasnosti, tveganj in neustrezne prakse na spletnih straneh objavilo konkretno pojasnilo v zvezi z izvajanjem dimnikarskih storitev. Pojasnilo sledi ciljem Odloka o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev, ki je bil pripravljen izključno zaradi preprečevanje razširjanja koronavirusa.

 

Rednih in periodičnih dimnikarskih storitev zaradi preprečevanja razširjanja virusa NI dovoljeno izvajati, zaradi neposrednih stikov s potrošniki, zlasti tudi s starejšimi. Izključno se, kot določa izjema 2. člena Odloka lahko izvajajo izredne storitve, kot na primer dimniški požari, uhajanja ogljikovega monoksida ali zamašitev peči ali dimnika. S temi dimnikarskimi storitvami se v tej izredni situaciji preprečuje neposredno ogrožanje javne varnosti in zdravja. Pri tem pa je treba paziti na čim manjše stike in ustrezno zaščito opremo ter prezračenost prostorov, kjer se storitve izvajajo.

 

Dimnikarska družba Dovrtel sistemi d.o.o. že od samega začetka odgovorno sledi tem pojasnilom in striktno izvaja samo nujne storitve v izrednih razmerah. Trenutno je na prvem mestu ustavitev širjenja virusa, da bodo posledice tega stanja čim manjše. 

 

Za primere izrednih situacija (dimniški požar, zamašitev peči/dimnika, uhajanje dimnih plinov) je uporabnikom storitev na voljo dežurni telefon: 040-195-901

Obvestilo pa lahko posredujete tudi po e-pošti: info@dovrtel-sistemi.si

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi