Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
2°C
-1°C
PON.
4°C
-5°C

Koronavirus: Slike govorijo svoje

V Občini Bled smo se včerajšnje popoldne (28.3.) ukvarjali z obiskovalci, ki jim očitno ni mar za opozorila in napotke stroke in vlade. Policisti in redarji so opazili, da so ljudje z vseh koncev Slovenije prihajali na Bled na sprehod in posedanje okoli jezera. Vse to je preraslo v množico, ki se je sprehajala in posedala po klopcah in po parkih. Nekateri so bili tako nesramni, da so se kljub opozorilu umaknili, ko pa je redar ali policist odšel, so se vrnili in zopet kršil opozorila.

 

Infrastruktura Bled je takoj zavarovala klopce, (do včeraj tega ni bilo treba, saj so domačini spoštovali ukrepe). 

Civilna zaščita je k pomoči pri opozarjanju za v prihodnje pozvala tudi prostovoljce, ki so se javili za pomoč v času epidemije. Prostovoljci bodo opremljeni z odsevnim telovnikom in izkaznico prostovoljca, usmerjali jih bodo redarji in policisti. Seveda bodo pri svojem delu primerno zaščiteni. 

 

Včeraj je Civilna zaščita s pomočjo Občine Bled razdelila enajst oplih obrokov za občane in občanke, prav tako so obrok dobili tudi dežurni policisti in zdravstveno osebje Zdravstvenega doma Bled. 

 

Sicer pa je krizni center Občine Bled in CZ Bled (041 658 052) danes (29.3.)  prejel klic občanke, ki je želela informacije. Dostavili so 11 obrokov občanom in občankam in še 11 obrokov reševalcem, policiji,…Danes je bilo v pripravljenosti šest prostovoljcev, da bi opozarjali ljudi, da se ne smejo družiti, vendar je očitno sinočnja bliskovita medijska akcija zalegla, danes je bil Bled ponovno prazen.   

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi