Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Koronavirus: Projekt Blejski lokalni izbor

Turizem Bled v okviru projekta Bled Local Selection oziroma Blejski lokalni izbor pripravlja prihodnje aktivnosti, za katere srčno upa, da bodo izvedljive.

 

 V letošnjem letu sledi nadgradnja področij, vključenih v certifikacijsko shemo kakovosti, na doživetja in nastanitve. Takoj ko bo mogoče, se bodo lotili tega področja s pripravo delavnic z delovno skupino in za ponudnike.

Turizem Bled v tem trenutku prvo delavnico načrtuje za 4.6. 2020, in sicer bo to delavnica za ponudnike rokodelskih, umetniških izdelkov in izdelkov industrijskega oblikovanja, pridelkov in živilskih izdelkov ter gastronomsko ponudbo in drugo delavnico za nastanitve,  12.6. 2020 pa tretjo delavnico za doživetja. Na delavnicah bodo predstavili poslovnik znamke Bled Local Selection in praktične primere, predvsem pa bo zainteresiranim na voljo strokovno svetovanje za razvoj izdelka in embalaže.

 

Za predstavnike certificiranih izdelkov in jedi pod znamko Bled Local Selection Turizem Bled načrtuje interno izobraževanje, imenovano »Od vrat do vrat«, ki ga namerava izvesti 29.6. 2020.  V podporo krepitvi znanja in povezovanja bodo izvedili tudi študijsko turo v Vulkanland na avstrijskem Štajerskem, ki so jo prestavili na jesenski čas.

Znani so tudi že datumi ocenjevanj ponudnikov, ki bi se želeli vkčljučiti v certifikacijsko shemo kakovosti Bled Local Selection oziroma Blejski lokalni izbor v letošnjem letu:

- 18.6. ocenjevanje rokodelskih izdelkov in izdelkov industrijskega oblikovanja, pridelkov in živilskih izdelkov ter jedi in pijač postreženih na gostinski način

- 18.9. ocenjevanje doživetij

- 19.11. ocenjevanje nastanitev

Dokument Načrt razvoja sistema podeljevanja pravice do uporabe Kolektivne blagovne znamke Bled Local Selection oz. Blejski lokalni izbor ter trženja in prodaje ponudbe, je v zaključni fazi, ravno tako pa potekajo dogovori za skupna prodajna mesta izdelkov. 

Oglejte si tudi