Dneve preživljamo doma. Mož mora žal hoditi v službo, hčerka "obiskuje" spletno šolo, 1. letnik oblikovne, jaz pa ustvarjam v kuhinji, kvačkam, šivam zaščitne maske, ki jih nato podarim sosedom ali prijateljem, začelo se je delo na vrtu... Vsekakor nam ni dolgčas. Meni osebno je ta umirjen življenjski slog všeč, moreča je le misel na ta virus, ki nam predstavlja nevidno grožnjo.
Želim si, da bi ljudje tudi po tem, ko se bodo stvari normalizirale, ne pozabili, kaj je v resnici pomembno...družina, zdravje, medsebojna pomoč in malo manj pretiravanja.
Ostanimo zdravi!
Lep pozdrav, Monika Cundrič
Rižev narastek z jagodami
Skuhate mlečni riž,
vmešate maslo in sladkor po okusu, cimet. Ohladite. Vmešajte rumenjake in sneg 3 beljakov. Polovico prelijte v pekač, pokrijte z rezanimi jagodami in prelijte z drugo polovico mase.
Pecite 30'/200*C.
Posebej zmešajte 1 beljak z malo sladkorja in koruznega škroba in premažite preko narastka in pecite še 10- 15 minut na 200*C
1l mleka
Ščep soli
300g riža( jaz sem 50 g zamenjala z ajdovo kašo)
120g masla
1 vanili
4 jajca
sladkor po okusu
1 žlička koruznega škroba
200g jagod