Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Kampanja za cepljenje oseb, starih 60 let in več

Nacionalni inštitut za javno zdravje vodi kampanjo za cepljenje proti koronavirusu. Zapisali so:

Pandemija covid-19 je zelo prizadela življenje in zdravje ljudi širom sveta. Cepljenje bo pripomoglo, da bomo zopet v polni meri zagnali vsa področja življenja.

Cepljenje je enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred covid-19. Ne ščiti le cepljenih posameznikov, temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni tudi druge. Ključno namreč je, da zaščitimo svoje ter tudi zdravje naših družinskih članov, prijateljev, sosedov, znancev in sodelavcev.

S cepljenjem proti covid-19 v Sloveniji sledimo naslednjim ciljem:

  • zmanjšanje umrljivosti zaradi covid-19,
  • zmanjšanje števila hospitalizacij zaradi covid-19,
  • zaščita prebivalcev, ki so najbolj izpostavljeni tveganju za okužbo covid-19.

Pomembno je, da se za cepljenje odločamo na osnovi dejstev. Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje boste našli zanesljive informacije, znanstveno podprte nasvete glede cepljenja, pripravljene na osnovi dela naših in tujih strokovnjakov javnega zdravja.

NOVA SPLETNA STRAN CEPIMOSE.SI
Spletna stran pokriva aktualne novice, predstavlja načrt cepljenja ter podaja ažurne informacije o številu opravljenih cepljenj in izvajanju cepljenja, dobavi cepiv, cepilnih centrih in neželenih učinkih. Z odgovori strokovnjakov so naslovljena najpogostejša vprašanja, posebni segmenti so namenjeni informacijam o cepivih, delovanju cepiv, zdravstvenim nasvetom in uporabnim gradivom ter objavi izsledkov raziskave pandemske izčrpanosti.

Oglejte si tudi