Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
8°C
TOR.
20°C
10°C
Oceni objavo

Delo sil za zaščito in reševanje

Ob vseh podatkih v zvezi z epidemijo, ki jih dobivamo dnevno, včasih kar malo pozabimo na sile zaščite in reševanja, ki delujejo v okviru civilne zaščite, pripadniki pa so večinoma prostovoljci. Po podatkih državnega štaba civilne zaščite je vsak dan v reševanje problemov in izzivov, ki jih postavlja epidemija, vključenih kar več kot 1500 ljudi ter skoraj 200 prostovoljcev humanitarnih društev.  

 

Regijski in občinski štabi civilne zaščite delujejo v operativni sestavi in spremljajo situacijo. Občine ob pomoči Rdečega križa Slovenije, Slovenske Karitas in drugih prostovoljcev zagotavljajo oskrbo ranljivih skupin. Usklajujejo pripravo, način delitve in dostavo brezplačnih kosil za socialno ogrožene učence in dijake ter zagotavljajo varstvo otrok staršev, ki opravljajo nujne poklice. Sodelujejo pri koordinaciji prostovoljcev.  

 

Po zadnjih podatkih sledilnika covid se sicer število okuženih na Gorenjskem hitro zmanjšuje in regija je z neslavnega prvega padla na četrto mesto po številu aktivnih okužb na sto tisoč prebivalcev. 

Oglejte si tudi