Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Delo Območnega združenja Rdečega križa Radovljica med epidemijo

Trenutno na sedežu RKS-OZ Radovljica še nismo zasledili povečanih potreb po naši pomoči. Res pa je, da so v prejšnjem tednu že skoraj vse krajevne organizacije RK najbolj ogroženim razdelile hrano iz sklada evropske pomoči. Centralno skladišče rdečega križa v Radovljici je zaprto. S strani RKS smo dobili navodila, naj zaenkrat ne sprejemamo in izdajamo oblačil. Ta navodila smo posredovali tudi krajevnim organizacijam RK v Kropi in v Gorjah, kjer imajo skladišči z oblačili. 
 

Tako kot v prvem valu smo tudi tokrat pozorni na morebitne stiske sokrajanov. Naše prostovoljce smo pozvali, da nas o zaznanih potrebah po pomoči redno obveščajo in po potrebi bomo stopili v stik tudi s strokovnimi službami. Sedaj je naša največja naloga skrb za sočloveka, ob tem pa ne smemo pozabiti na samozaščito. Ker prihaja do pomanjkanja kadra v zdravstvu, bodo v pomoč zdravstvu zaenkrat vključeni bolničarji ekip prve pomoči. Ker ne vemo, kako se bo virus širil in kaj nas čaka, smo pozvali mlajše prostovoljce in prostovoljke, da priskočijo na pomoč v primeru, da bi bila naša pomoč potrebna. Mogoče bo potrebna samo dostava hrane iz trgovine ali zdravil iz lekarne, ki pa osebam v samoizolaciji predstavlja neizvedljiv opravek.  

Rdeči križ je pridobil soglasje NIJZ za izvajanje tečajev in izpitov iz prve pomoči, seveda ob upoštevanju vseh priporočil, ki jih strogo upoštevamo.

 

Glede na to, da smo pri rdečem križu ljudje, ki smo sposobni dobro prenašati take in drugačne pretrese in tegobe življenja, nam tudi drugi val ne bo "spodnesel nog". Popestrimo si trenutno stanje s stvarmi, hobiji in delom, ki nas osrečuje in življenje bo lepše. Da bomo sposobni pomagati drugim, pa moramo tudi sami poskrbeti za svoje zdravje in naša lepa narava nas s svojimi jesenskimi barvami vabi.

 

Anica Svetina, predsednica OZRK Radovljica

Oglejte si tudi