Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Aktivirana telefonska številka za pomoč občanom

Danes se je sestal štab civilne zaščite Občine Bled. Odločili so se, da župan ostrejših ukrepov, kot jih predpisuje država, za enkrat ne bo uvajal.

Od danes naprej je aktivirana telefonska številka za pomoč vsem občanom in občankam, ki pomoč potrebujejo. Telefonska številka je 041 658 052. Številka je dejavna vsak dan od 8. do 15. ure, namenjena pa je občankam in občanom, ki potrebujejo pomoč in nimajo nikogar od svojcev ali prijateljev, ki bi jim lahko pomagali.  

Občina je že v preteklem tednu za pomoč ponovno zaprosila prostovoljce, ki so se za sodelovanje ponudili že pomladi. Ti bodo po potrebi pomagali pri prevozu zdravil in hrane občankam in občanom, po potrebi pa bodo kot informatorji pomagali tudi redarski službi in policiji pri nadzoru upoštevanja ukrepov, predvsem pri opozarjanju občank in občanov, da so maske obvezne tudi na prostem.

Testiranja za sum na koronavirus ponovno potekajo tudi v blejskem zdravstvenem domu. Občan ali občanka, ki sumi, da je okužen oziroma okužena, najprej pokliče svojega zdravnika, potem pa počaka doma na klic iz Zdravstvenega doma Bled, da dobi uro, ko se zglasi na testiranju. Občina Bled Zdravstvenemu domu Bled pomaga na način, da že dva tedna vozi vzorce testov v laboratorij v Kranj.

Otroških igrišč za enkrat ne bodo zapirali, jih bodo pa delavci Infrastrukture razkuževali, tako da bodo igrala za uporabo kar se da varna.

Župan Janez Fajfar je povedal, da se bo sestal s predstavniki Rdečega križa in Karitasa, saj je treba preveriti, kako je z zalogami hrane in higienskih potrebščin, po potrebi pa bo obe humanitarni organizaciji ponovno vključil v delo civilne zaščite.

Oglejte si tudi