Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Izboljšana varnost na prehodu za pešce

V skrbi za varnost najbolj ranljivih udeležencev v prometu smo se v letu 2021 osredotočili na povečanje varnosti na prehodih za pešce. Občina Bled je skupaj s podjetjem COPS systems, d.o.o. in Zavarovalnico Triglav v septembru 2021 opremila prehod za pešce na Prešernovi cesti z opozorilnim sistemom COPS@zebra. Celotna vrednost sistema je dobrih 8.500,00 EUR, od katerih je znašala subvencija Zavarovalnice Triglav, d. d. 5.000,00 EUR.

Prehod smo opremili s prilagojenim opozorilnim sistemom COPS@zebra, ki opozarja voznike na približevanje prehodu za pešce, obenem pa pešce opozarja na prihod vozila in njegovo hitrost ter s tem skrbi za pravočasno informiranje prometnih udeležencev o potencialni nevarnosti. Dodatni dolgoročni učinek sistema je tudi umirjanje prometa, saj dejstvo, da imajo pešci in drugi mimoidoči udeleženci v prometu vidno trenutno hitrost cestnega prometa ali posameznega vozila, odgovornega voznika dodatno motivira k prilagoditvi hitrosti.

Na podlagi podatkov o prometni statistiki sistem omogoča nadaljnje ukrepe za povečanje varnosti in optimizacijo prometnega režima.

Oglejte si tudi