Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
2°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Harmonikarji in prostovoljci - Harmonike ob Blejskem jezeru že 22. maja!

4. srečanje harmonikaric in harmonikarjev ob Blejskem jezeru bo letos že 22. maja. Vroč in zaradi dopustov ter prometnih zastojev neugoden julijski termin smo tokrat zamenjali za četrto majsko nedeljo. Prireditev bo potekala v sklopu dogajanja ob otvoritvi poletne turistične sezone.

Tudi letošnja prireditev bo zaznamovana s številnimi udeleženci iz Slovenije in tujine. Med pravočasno prijavljenimi (do 16.5.) bomo ponovno izžrebali srečnega dobitnika harmonike Poličar, novega lastnika ''lajbča'' gorenjske narodne noše, katerega bo po meri izžrebanca izdelala gospa Marija Mojca Berce iz Selc, izžrebali bomo dobitnika novih škornjev za narodno nošo iz čevljarstva Štajnar iz Škofljice, vikend paket za dve osebi v hotelu Ribno ter mnoge druge nagrade. Nagradili bomo najmlajšega in najstarejšega udeleženca, vsak član največje organizirane skupine bo prejel originalno blejsko kremno rezino. Podjetje Bled tours bo tako kot vsako leto poskrbelo za brezplačne prevoze iz parkirišč ob Seliški cesti do Festivalne dvorane. Preko medijev bomo ob promociji prireditve podelili 20 darilnih bonov restavracije Labod in številne druge nagrade naših pokroviteljev, za kar se vsem iskreno zahvaljujemo.

Informacijski pult bo v Festivalni dvorani odprt že od 9. ure dalje, program na odru od 10. ure. Vsak pravočasno prijavljeni bo prejel bon za malico in pijačo skupine Laško ter spominsko nalepko. Glavni del bo ob 12. uri, ko bodo vse harmonike ob jezeru zaigrale Avsenikovo ''Otoček sredi jezera''. Sledili bodo nastopi harmonikarskih skupin in ob 14. uri povorka harmonik po Jezerski promenadi. Po povorki bo sledil zaključek z žrebanjem nagrad. Za popestritev bodo poskrbeli Klobasekov Pepi (Miro Klinc) z gosti in Kvintet harmonik glasbene šole Avsenik, za zabavo pa ansambel Slovenski pozdravi.

Ob tej priložnosti ponovno povabilo društvom, klubom in posameznikom, da nam s svojim delom kot prostovoljci pomagate na dan prireditve, kar bomo upoštevali pri točkovanjih ob prijavah na nekatere razpise. Prejeli boste bon za malico in pijačo ter majico z logotipom naše prireditve. Za vse informacije sem vam na voljo na toni.mezan@bled.si in na 051-30-60-89. Več o prireditvi na www.harmonike-bled.si.

Toni Mežan, podžupan

Oglejte si tudi