Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
4°C
PON.
25°C
2°C
Oceni objavo

Z izobraževanjem v Kovačnici do razvoja lokalnega gospodarstva


Meta, Nina in Manca smo mlade podjetnice z Bleda in okolice. Z mesecem marcem smo dobile priložnost sobivati v prekrasnih prostorih Medgeneracijskega centra Vezenine Bled. Na Občini Bled so prisluhnili našim željam in ponudili fleksibilni najem prostorov. Znanje na področju podjetništva smo vse tri od meseca septembra do decembra 2022 pridobivale v kranjski Kovačnici, ki z različnimi projekti med drugim spodbuja izobraževanje in razvoj lokalnega gospodarstva. Želimo si, da bi podobna zgodba zaživela tudi na Bledu.

Naše mlade blagovne znamke Mali pustolovci, PleteNina in Intuiterra si utirajo pot v svet in z veseljem se vam predstavimo.

Mali pustolovci, katerih ustanoviteljica je Meta Vodnjov, so znamka, ki spodbuja otroke in družine k aktivnemu preživljanju časa v naravi. Ena izmed aktivnosti je Začaran gozd, to je pravljična tematska pot na Homu, kjer se veliko govori o pravljicah, gibanju na prostem, ustvarjanju iz naravnih materialov in druženju.

Poleg tematske poti Meta vodi tudi Navihančke, plesno-gibalne ure plesa za otroke. Tu otroci pridobijo osnovne motorične sposobnosti, predvsem pa svojo samozavest in domišljijo urijo skozi preproste gledališke pristope. Sicer pa je Meta tudi ljubiteljska igralka in predsednica društva KUD Kamot iz Zasipa, kjer vodi različne gledališke skupine ter organizira različne dogodke.

Nina Soklič ustvarja pod blagovno znamko PleteNina in izdeluje različne šivane ter kvačkane izdelke. Velik poudarek daje trajnosti in odtisu, ki ga s svojim delom pusti na okolje in družbo. Vsi njeni izdelki so ročno delo, so uporabni, unikatni in narejeni z veliko mero strasti ter so primerni tudi kot darila za rojstne dni, poslovna darila ali katero koli drugo priložnost. Poleg tega vodi tudi različne delavnice ročnih del, kjer želi telefone v rokah zamenjati z drugimi materiali in posameznike spodbuja k ustvarjanju, saj imajo ročna dela ogromno koristnih učinkov.

Intuiterra je prostor in podpora družinam, ki jo s svojim sočutjem in znanjem daje Manca Sever Žumer. Vodi masaže za dojenčke, kjer se mamice v času svoje porodniške naučijo poglobljenega povezovanja s svojim dojenčkom, zaupanja vase in poslušanja svojega notranjega glasu, ki je ključ do sočutnega materinstva. Predvsem poudarja, naj starši zaupajo vase in delujejo na način, ki ustreza njihovemu življenjskemu slogu. Vodi tudi pogovorne kroge za starše, kjer predaja dragoceno znanje na področju vzgoje, odnosov in daje prostor temam, ki jih starši v tistem trenutku potrebujejo.

Želimo si, da bi sodelovanje lokalne skupnosti pripomoglo krepiti začetno podjetniško strast vseh mladih podjetnikov in tistih, ki se prvič odpravljajo na to pot.


Meta Vodnjov, KUD Kamot Zasip in Mladi pustolovci

Oglejte si tudi