Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Uživajmo lokalno - tudi na Bledu

Bled - Stara modrost pravi, da je za človeka najboljša tista hrana, ki je pridelana njemu najbližje. Vedno več ljudi v zadnjem času sledi tej modrosti in se zaveda pomena uživanja sezonske in lokalno pridelane hrane, ki od njive do krožnika potuje najkrajši možni čas, je boljšega okusa in nam bolj koristi.

 

Z namenom, da bi spodbudili večjo lokalno pridelavo hrane in neposredne tržne odnose med kmetom in potrošnikom, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sklopu projekta Uživajmo lokalno ob sofinanciranju občin Kranjska Gora, Žirovnica, Gorje, Bled, Bohinj in Radovljica pripravlja katalog ponudnikov pridelkov in izdelkov območja zgornje Gorenjske. K sodelovanju so povabili vse pridelovalce in predelovalce tega območja z lastno pridelavo in predelavo. Objava podatkov v katalogu je brezplačna. Pripravljen katalog bo kot zbir koristih informacij jeseni razposlan v vsa gospodinjstva zgoraj navedenih občin, s čimer bodo vključenim ponudnikom omogočili večjo prepoznavnost in posledično boljšo prodajo njihovih pridelkov in izdelkov.

 

Za objavo v katalogu morajo ponudniki pridelkov in izdelkov izpolnjevati naslednje pogoje:  Biti morajo občani občin Kranjska Gora, Jesenice, Gorje, Žirovnica, Bled, Bohinj ali Radovljica; imeti lastno surovino oziroma surovino iz območja zgornje Gorenjske, imeti ustrezno registrirano dejavnost in imeti tržne viške. Podatke za pripravo kataloga zbirajo do 10. septembra.

 

Na fotografiji: 240 let stara kmetija Pr' Dorn'ku na Mlinem

Oglejte si tudi