Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Gasilski izziv na Bledu

Bled, 24. september - Prvi jesenski konec tedna je na Bledu potekal veliki gasilski dogodek, 3. Firefighter Combat Challenge Slovenija ali ''najtežji dve minuti v športu''. Dogajanje je organiziralo Prostovoljno gasilsko društvo Radovljica, poleg slovenskega dela tekmovanja, ki je bilo na Promenadi v soboto, pa je bilo na sporedu tudi evropsko tekmovanje. Uvod v pester gasilski konec tedna je bil dobrodelni koncert Policijskega orkestra s solistko Tanjo Žagar, zbrani denar pa bodo namenili nakupu defibrilatorja za blejsko policijsko postajo.

Absolutni zmagovalec nedeljske preizkušnje je postal ameriški gasilec iz nemške letalske baze Ramstein, Justin King, s časom 1.40,36. Tesno za petami mu je bil Poljak Krzysztof Krawczyk, s časom 1.41,44. Tretji pa izjemni Matic Zupan, s časom 1.42,86.

Tudi ostali najboljši slovenski gasilci so dosegli odlične rezultate, Anže Habjan je bil peti, Domen Pavlič šesti in Gregor Stanonik sedmi, vsi trije so imeli čas 1.46, odločale so stotinke.

Slovenci smo posegli po najbolj prestižnih mestih tudi ekipno. Ekipa PGD Moste (Matic Zupan, Domen Pavlič, David Brodar, Roman Koncilja in Gašper Urbanc) je v hudi konkurenci zasedla tretje mesto, s časom 1.24,06, drugi so bili poljaki (1.22,84), blestela pa je ponovno KMC Ramstein.

Na državnem prvenstvu FCC so na stopničkah stali kot prvi Justin King (1.41,07), drugi z le dvema stotinkama zaostanka Domen Pavlič iz PGD Begunje in tretji Matic Zupan, PGD Moste pri Komendi, s časom 1.42,79. V ženski kategoriji je bila najbolj prepričljiva Francozinja Frederique Forgues, druga Mateja Pretnar, tretja pa njena sestra Veronika Pretnar.

Tudi v dvojicah je brez kompromisov povedel Ramstein Team, Justin King in Phillip Washburn, druga sta bila Nasprotnika Anže Habjan in Gregor Stanonik, tretja pa Dream Team, Matic Zupan in Domen Pavlič. V mešanih dvojicah sta prvo mesto osvojila Veronika Pretnar in Domen Pavlič, druga sta bila Francoza Anelle Baechtel in Pierre Gregorat, tretja pa Mateja Pretnar in Rok Ribič. Najbolj prestižno kolajno v ženskih dvojicah sta osvojili francozinji Anelle Baechtel in Frederique Forgues, drugi sta bili Mateja Pretnar in Jerneja Pavlič, tretji pa Polona Zavašnik in Tonja Robida.

Poudariti je treba, da so slovenski gasilci, ki so tekmovali, vsi prostovoljci, gasilci iz tujine pa profesionalci.

Oglejte si tudi