Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

ČAROBNI DECEMBER NA OSNOVNI ŠOLI BLED

Čarobni december se še dobro ni začel, ko smo na naši šoli že izvedli božični bazar. 1. decembra smo v šolski avli postavili na ogled izdelke, ki so nastali pod spretnimi prsti učencev razredne stopnje. Okusni piškoti, jabolčni krhlji, adventni venčki, smrečice, skledice … so doživeli veliko zanimanja med našimi zvestimi  obiskovalci – starši. S prostovoljnimi prispevki smo skupaj pomagali dedku Mrazu pri nakupu daril za učence od 1. do 5. razreda.

Čarobnost v obliki predstave plesa in glasbe se je nadaljevala z ogledom predstave Levje  kraljestvov Festivalni dvorani Bled. Očarani nad spretnostjo plesalcev ter barvami kostumov smo težko verjeli, da se je predstava zaključila.

Kaj hitro smo dočakali zadnji teden v letu, ko se čarobnost le še veča, ko učitelji niso več tako strogi, ko pouk ni več čisto pravi ... Vsi razredi smo v tem tednu obiskali razstavo lego kock. Neverjetno, kaj vse smo lahko občudovali. Navdušila nas je božična vasica, pa motor v skoraj pravi velikosti, prizor iz Vojne zvezd in še in še. Hvala. Na poti proti šoli smo se ustavili še v praznični vasici na promenadi in zlezli na velikanski stol.

Čeprav nam zima še ni postregla s snežno odejo, pa smo mi vseeno uživali v zimski radosti. Drsali smo v ledeni dvorani – bilo je zimsko in mrzlo. In zelo priporočamo!

Za posebno čarobno kulturno dogajanje so poskrbeli učenci iz pevske pripravnice in otroškega pevskega zbora. Z venčkom novoletnih pesmic, prepredenih z recitacijami, so razveselili vse zbrane v šolski avli. Tudi učenci gledališkega kluba so našim najmlajšim pripravili božično obarvano predstavo z naslovom Ko škrat zboli.

Na predzadnji dan pa so nas z obiskom presenetili predstavniki Krajevne skupnosti Bled. Ko so učencem razredne stopnje razdelili še lepa novoletna darila, je bilo veselje res veliko. Hvala, ker ste obogatili naše razredne igralne kotičke.

In prišel je zadnji šolski dan v starem letu. Po proslavi ob državnem prazniku nas je obiskalo pravo veselje – čisto pravi dedek Mraz! V velikem košu je prinesel darilo prav v vsak razred. Malo je poklepetal z nami, skupaj smo zapeli in se slikali. Preden smo mu voščili srečno novo leto, nam je še obljubil, da nas drugo leto spet obišče.

In če ni prepozno, naj voščimo tudi vsem vam, ki nam pomagate, da rastemo, ki nas imate radi, vsem, ki vas nasmejimo ali jezimo, srečno in zdravo novo leto.

Učenci razredne stopnje OŠ Bled z učiteljicami in učiteljem

Oglejte si tudi