Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Bled gre naprej!

Bled - Ob zadnjem obisku vlade na Gorenjskem je minister za infrastrukturo in prostor jasno povedal, da denarja za izgradnjo južne obvoznice na Bledu država nima. Na blejski občini pravijo, da se ne bodo predali in da bodo postopke peljali naprej.

 

Kot je povedal župan Janez Fajfar, se v Bohinju pripravljajo na izgradnjo novega smučišča in novega lesnega centra, zato se posatvlja vprašanje, kako bosta oba objekta funkcionirala brez južne obvoznice? Gre namreč za krepitev konkurenčne sposobnosti določenega območja in te brez celovite infrastrukture seveda ni. Prav zaradi tega so bili na Bledu še najbolj zadovoljni z novicami, ki jih je prinesel minister Dragonja, ki je izpostavil prav krepitev konkurenčne prednosti in obljubil, da bo preveril, če bi se morda denar za nadaljevanje projekta prav s tega naslova našel v njegovem resorju.

 

Kljub vsemu naštetemu pa gredo na Bledu s postopki naprej. Pred kratkim sta župan in direktor občinske uprave obiskala vršilca dolžnosti direktorja Direkcije RS za ceste, Sergeja Grmeka. Seznanila sta ga z dosedanjim dobrim sodelovanjem z Direkcijo, obljubil je, da se to ne bo spremenilo, in da bo Direkcija še naprej pomagala pri postopkih za izgradnjo obvoznic. Dejstvo namreč je, da če bi država preko zime odkupovala zemljišča, pa jih ni, ker nima denarja, bi lahko Občina Bled v dveh mesecih pridobila gradbeno dovoljenje za izgradnjo južne ceste. 

Oglejte si tudi