Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Anja Jakun, zlata maturantka na EGSŠ Radovljica

V torek, 18. 9. 2018, je v Baročni dvorani Radovljiške graščine potekala podelitev priznanj zlatim maturantom na Ekonomski gimnaziji in srednji šoli Radovljica. Dijaki so popestrili dogajanje z uvodno točko Lepo je biti dijak EGSŠ, čarovniškimi triki in glasbenimi ritmi harmonike, kitare ter klavirja.

Podelitve se je udeležil tudi radovljiški župan, Ciril Globočnik. Ravnateljica Ksenija Lipovšček je podelila posebne nagrade trem zlatim dijakom na poklicni maturi: Anji Jakun, Tadeju Pernušu in Galu Mladenoviću.

In kaj pomeni biti zlati maturant na poklicni maturi? Dijak oz. dijakinja doseže 22 ali 23 od možnih 23 točk, kar je uspelo tudi naši občanki Bleda, Anji Jakun, medijski tehnici, ki trenutno že pridno študira v Ljubljani.

»Anja Jakun se je izkazala kot dijakinja, sošolka in prijateljica, ki vedno nesebično pomaga drugim, četudi to terja ves njen prosti čas. Izkazala se je kot gonilno kolo v družbi razreda, pripravljena sprejeti odgovornost nase in pravično zastopati interese celote. Poleg neomajnega altruizma pa jo odlikuje tudi matematična pronicljivost, natančnost in neomajnost pri želji po doseganju učnih in drugih ciljev, zato verjamem, da ji bo uspelo doseči, kar si je zamislila,« je povedala razredničarka Anja Tolar Tomšič. 

Na šoli smo res ponosni naše zlate maturante, ki poznajo recept, kako biti uspešen. Anja, Gal in Tadej so to dokazali. Vedo, da v življenju ne moremo samo zamahniti s paličico in dobiti vse v stilu Mizica, pogrni se. Vsi moramo večkrat pošteno zavihati rokave, garati, za »lajf, ki ga furamo«.

 

Ana Hlebanja za EGSŠ Radovljica

 

Oglejte si tudi