Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
0°C
SOB.
18°C
2°C
Oceni objavo

Alpe Adria Porsche Clubs Tour 2013

Bled - Mogoče ne ve vsak, da je športni avtomobil Porsche, za katerim vzdihuje prenekateri mladenič zgodnejših ali kasnejših let, nastal iz Volksvagnovega hrošča. Pisalo se je leto 1948. Naslednja velika prelomnica v vzponu tovarne Porsche pa je bilo leto 1963, ko so prvič na Frankfurtskem sejmu pokazali ikono, ki ji pravimo 911. Torej praznuje ta Porsche avtomobil, ki ga številni poznajo tudi pod imenom Carrera, letos 50. obletnico.

 

Zato bo mogoče za občane Bleda, okoličane in obiskovalce toliko bolj zanimiv start mednarodne prireditve Alpe Adria Porsche Clubs Tour, ki ga pripravljata skupaj Porsche klub Slovenija in Porsche Club Croatia. Prireditev, na kateri se pričakuje okoli 50 vozil Porsche, bo potekala od 24. maja popoldan do 26. maja. V tem času bodo udeleženci prispeli na Bled in si ga prvi dan kratko ogledali. V soboto, 25. maja sledi zjutraj med 8:30 in 9:45 start in odhod vozil naprej proti Postojni. Najprej se bodo ekipe zbrale na blejski promenadi, kjer bodo ti priljubljeni športni avtomobili tudi na ogled sprehajalcem. Ob 9:15 sledi start pred Casinojem – v smeri mimo Hotela Toplice in naprej vse do Velike Zake. Vozili bodo v koloni, s čemer jim organizatorji želijo omogočiti kar največ pogledov s strani južne in dela zahodne obale blejskega jezera. To naj služi tudi temu, da si potencialni gostje, ki so zelo mobilni, ogledajo in vzljubijo Bled, kjer jih bomo seveda znova z veseljem sprejeli. Ob parkirišču pri Campingu bodo obrnili in se ob Pristavi vrnili na državno cesto ter po njej skozi Bled nadaljevali pot proti Postojni, ki je njihova naslednja postojanka.

 

Predsednik Porsche kluba Slovenija Rasto Ovin in predsednik Porsche Club Croatia Nenad Đurović, ki vodita celotno prireditev, sta izrazila upanje, da bo prireditev uspela privabiti dovolj domačih in tujih ljubiteljev vozil Porsche. »To nam je toliko pomembneje, saj se z letošnjo Alpe Adria Porsche Clubs Tour dejansko začenjajo priprave na največji dogodek, ki so nam ga zaupali v Evropi: Porsche Parade Europe. Takrat je pričakovati nekaj so avtomobilov Porsche in obremenitev a tudi priložnost za Bled bo izjemna«, pravita. Trudili pa se bomo, in se veselimo še naprej dobrega sodelovanja s Sava Hoteli Bled, Upravno enoto Radovljica, Policijo in seveda Občino Bled.

Rasto Ovin

Oglejte si tudi