Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

Almi Rekić zlato na mednarodnem kulinaričnem tekmovanju v Romuniji

Bled, 28. september - Vodja slaščičarske delavnice v Sava Hotelih Bled Alma Rekić je na mednarodnem kulinaričnem tekmovanju  »Polus Center s culinary Cup  of Romania«, ki je potekalo 8. in 9. septembra v Romuniji, v kategoriji priprave sladice na licu mesta za šest oseb, osvojila najžlahtnejše priznanje. V tej kategoriji je tekmovalo še osem profesionalnih slaščičarjev iz Južne Koreje, Uzbekistana, Izraela, Romunije, Pakistana in Italije, so sporočili iz Sava hotelov Bled.

Alma Rekić pa se bo v okviru slovenske reprezentance udeležila tudi kuharske olimpijade.

Bled bo imel svoje predstavnike tako v mladinski kot tudi članski konkurenci. Mladinsko ekipo sestavljajo Marko Magajne iz blejske Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem , Aljaž Novšak, hotel Livada Prestige Moravske Toplice, Marko Gorela iz LifeClass hotelov Portorož, ter Mojmir Šiftar in Matic Bergant, študenta BIC-a Ljubljana.  
Nacionalno člansko ekipo pa sestavljajo Alma Rekič, Simon Bertoncelj in Grega Rozman iz Sava hotelov Bled, Davor Družinec iz hotela Kokra na Brdu pri Kranju in Marino Furlan iz Hitovega hotela Park v Novi Gorici. Člansko ekipo vodi Janez Dolšak, mojster kuharstva iz ljubljanskega Grand hotela Union.

Letošnja kuharska olimpijada bo potekala v začetku oktobra v Erfurtu.

Oglejte si tudi