Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

8. Sportyjev festival z Deželo palačink ob zaključku tedna otroka navdušil 300 obiskovalcev

Bled, 8. oktober - Včerajšnja zaključna prireditev ob tednu otroka je v organizaciji Občine Bled ter Športne agencije Sporty z bogatim programom navdušila najmanj 300 obiskovalcev. Ti so uživali v Deželi palačink, kjer so bile postavljene različne postaje. Otroci so se lahko brezplačno posladkali s palačinkami velikankami, se fotografirali in takoj prejeli fotografijo v spomin na druženje z medvedom Čalapinkom. Na ''pošti'' so sami izdelali razglednico in jo poslali na svoj naslov, prejeli pa so tudi figurice iz modeliranih balonov. Na voljo jim je bila še poslikava obraza.

Zajček Sporty je pripravil posebne poligone, kjer so se obiskovalci na več lokacijah preizkusili v različnih športnih igrah. Najbolj zanimiv je bil Sportyjev tek za otroke, saj so poleg otrok na svoj račun prišli tudi starši in ostali družinski člani kot navijači. Vsi udeleženci so prejeli nagrade, najhitrejši pa tudi Sportyjeve medalje.

 

Program je vodila animatorka in pevka za otroke Maja Kokol, ki je najmlajše navdušila s svojim glasbeno-animacijskim programom. Hvala vsem sodelujočim in Vili Prešeren, kamor so nas vse soustvarjalce programa povabili na okusne sladice. Na srečo ni bilo potrebno izkoristiti preddverja Festivalne dvorane kot alternativne lokacije, saj je vreme odlično služilo vse do trenutka, ko smo se tudi tisti zadnji iz tega dogodka vrnili domov. Potem se je pa vlilo kot iz škafa…

Zanimivo pa je bilo že dan prej – v soboto, ko je Glasbeni center DO-RE-MI v dvoranah krajevnih skupnosti Zasip, Rečica, Ribno in Bohinjska Bela izvedel ob tednu otroka glasbeno pravljico Janeza Bitenca Šest kužkov. Čestitke mladim nastopajočim ter seveda vsem, ki jim na začetku njihove glasbene poti stojijo ob strani, je zapisal podžupan Toni Mežan.

Oglejte si tudi