Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
14°C
SRE.
20°C
12°C
Oceni objavo

17. Poslovni tek trojk – tek in druženje za dober namen

Športno obarvan dogodek, 17. Poslovni tek trojk – Bled 2024, bo potekal v petek, 17. maja, z začetkom ob 16.16. Podjetja so na prireditev prijavila 100 trojk, 300 udeležencev bo tako preteklo 6-kilometrski krog okoli jezera. V obliki štafetnega tekmovanja in v duhu sodelovanja bo vsaka trojka pretekla mali maraton, v skupni dolžini 18 kilometrov. Tek ob obali Blejskega jezera pripravlja Šport ob jezeru, blagovna znamka podjetja Rodeo Trade d.o.o.

Poudarek na sodelovanju

Dogodek je namenjen podjetjem, ki gojijo zdravo in športno kulturo v delovnem okolju z namenom druženja in krepitev vezi med sodelavci izven formalnega delovnega okolja. Kot pojasnijo organizatorji, je prireditev namenjena dobremu počutju, dvigu fizičnih sposobnosti udeležencev, zmanjševanju stresa kot posledice hitrega tempa življenja in druženje ob spoznavanju dobrega vpliva gibanja v naravi.

Poslovni tek trojk nima izrazito tekmovalne vsebine, čemur so prirejena tudi pravila teka. Poleg časa, v katerem športniki pretečejo progo, je poudarek na sodelovanju – vsak udeleženec preteče šestkilometrski krog okoli jezera, vsaka trojka tako skupaj preteče osemnajst kilometrov. Izkupiček prijavnin organizatorji donirajo izbrani dobrodelni organizaciji, lani so sredstva namenili gojencem Zavoda Matevža Langusa v Radovljici. Na do zdaj organiziranih prireditvah so sicer zbrali in donirali že prek 80 tisoč evrov.

Dogajanje na blejski promenadi

Štart in cilj prireditve je na blejski promenadi, pod hotelom Park, druženje in razglasitev rezultatov pa v Kavarni park. Organizator v duhu gostoljubnosti trud in sodelovanje udeležencev nagradi s postrežbo blejske slaščice kremšnite, ki ob kozarčku penine naznanja zaključek druženja in povabilo na snidenje na naslednjem, že polnoletnem, Poslovnem teku trojk leta 2025.

Več informacij o dogodku je na voljo na uradni spletni strani www.tektrojk.si

Oglejte si tudi