Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
12°C
-8°C
JUTRI
5°C
-7°C
DRUŠTVO VITEZI DOBREGA TE
Deli
Šport in rekreacija, Športno društvo, Zunanji športi, Športni klub

DRUŠTVO VITEZI DOBREGA TE

Število glasov: 1

Predstavitev

Zgodovina Vitezov Dobrega Teka sega v daljno leto 2006, ko se nas je peščica tekačev začela dobivati na tekaških prireditvah. V avgustu tistega leta se nas je sedmerica v Bohinju odločila, da je čas da se bolje organiziramo. Ustanovljena je bila Tekaška sekcija Perftech. Do konca leta smo pridobili še par članov in sezono zaključili na Sežanskem teku.

Leto 2007 smo že v štartu zastavili ambiciozno. Največja želja in izziv nam je predstavljala organizacija lastne tekaške tekme. Ko se je skristalizirala ideja o Nočno 10ki, je bila ustanovitev društva praktično samoumevna. Vitezi Dobrega Teka smo ugledali svet februarja 2007 in od tedaj samo še rasli...

Sezona 2007 je bila uspešna v vseh pogledih. Poleg Radencev in dvakrat Sežane, kjer smo organizirali tekaške izlete (vsakič več kot 30 udeležencev), Ljubljanskega maratona kjer nas je nastopilo rekordnih 45, je bila 1. Nočna 10ka na Bledu višek sezone. Na Bled smo uspeli privabiti 700 tekačev iz Slovenije in tujine, prireditev je fantastično uspela in nam dala novega zagona, da se v prihodnje potrudimo še bolj. V naslednjih dveh letih smo številke še presegli in na Bled pripeljali več kot 1200 tekačev in tekačic.

Naslednja leta smo poleg Nočne 10ke organizirali še cel kup tekaških treningov in tekem, med drugim tekaško obiskali celo Evropo in šči celo čez lužo. Poleg standardnih slovenskih tekaških destinacijimamo tudi v prihodnje namen organizirati tekaške izlete po tekih in maratonih po svetu. Če vas zanima, pridružite se!

Spremljajte naše spletne strani, sooblikujte jih s predlogi in prispevki! Lepo vabljeni, da se nam pridružite, da postanete Vitezi Dobrega Teka in ste del zabavnih projektov in družbe, ki ji veliko dobre energije ne manjka! Dobrodošli!

Viteški pozdrav!

Zadnje vsebine