Mojaobčina.si
6917

Pohodniška pot Juliana Trail – razširjena tudi v Goriška brda

Pohodniška pot Juliana Trail – razširjena tudi v Goriška brda

 

Pod okriljem veličastnega Triglava nas mogočne gore Julijcev vabijo na slikovito daljinsko krožno pohodniško pot Juliana Trail. Pot se vije stran od ustaljenih in najbolj obljudenih planinskih poti, kjer običajne množice pohodnikov in planincev stremijo navzgor k visokim vrhovom. V nasprotju z drugimi potmi boste na Juliani Trail odkrivali odmaknjene domačije, osamljene pašnike in spoznali pristne domačine, ki se jih turistični utrip še ni dotaknil. 

 

Od letošnje jeseni, ko smo pohodniško pot Juliana Trail še dodatno razširili, šteje že 20 etap in meri v dolžino izdatnih 330 km. Pot obkroža Triglav in poteka večinoma po robu Triglavskega narodnega parka, z novimi etapami pa se iz Posočja razširja v slikovito barvita vinorodna Goriška brda, kjer nas etape dodatno razvajajo s prekrasnimi pogledi na Julijske Alpe z njihovimi najvišjimi vrhovi.

 

Pohodniška pot je zapeljana krožno in povezuje gorenjsko s primorsko stranjo Julijcev. Dodatne štiri etape nas iz Tolmina povedejo na najjužnejše točke poti Juliana Trail in nas privedejo v izjemno okolje kulinarične in vinske pokrajine Goriških brd, kjer mediteranska klima trči ob jutranjo svežino alpskih sapic.

 

Na nove štiri etape se iz Tolmina podamo z vzponom na Kolovrat in jo prek kambreškega mahnemo na Korade od koder se spustimo v Brda in slikovito ter utrjeno srednjeveško vasico Šmartno. Skozi vinograde se z razglednega stolpa v Gonjačah razgledamo po Goriških brdih in si pogled spočijemo na kulisi Julijskih Alp. Od tam nas do Soče loči le še etapa prek Sabotina, ki nas poduči o ostankih 1. svetovne vojne in Soški fronti, pogled pa nam odtava vse do Jadranskega morja.  

 

Ravno v Brdih boste razumeli, zakaj so Julijske Alpe neločljivo povezane z Jadranskim morjem in boste vse čudovite lastnosti bogate osebnosti pohodniške poti Juliana Trail zares tudi najbolje spoznali – z vsemi njenimi obrazi.

 

Daljinsko pot Juliana Trail so odprli skoraj točno pred enim letom, pelje pa tudi skozi Bled.

 

Ekipa Juliane Trail

Obdobje: 01. 01. - 31. 12.
Primerno za: Vse
Cena: od 73€

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi