Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
24°C
17°C
JUTRI
25°C
17°C

Tečaji tujih jezikov


V Medgeneracijskem centru na Bledu organiziramo tečaje tujih jezikov.


ITALIJANŠČINA 2 A1/2, Lea Novak Kolman, 24ur, 70 EUR, ponedeljki od 16:45 do 18:15 v
Višji strokovni šoli za gostinstvo, velnes in turizem Bled. Ponovili bomo sedanjik in osnovno besedišče. Nato se bomo posvetili (dovršnemu) pretekliku, svojilnim zaimkom in predlogom. Vsako uro se bomo tudi pogovarjali, da bomo utrjevali usvojeno besedišče. Teme bodo raznolike, med drugim bomo spoznali besedišče na področju zabav, ljubezni, kave, živali in vremena.

 

ITALIJANŠČINA 3 (A2/1), Lea Novak Kolman, 24ur, 70 EUR, ponedeljki od 18:30 do 20:00 v Višji strokovni šoli za gostinstvo, velnes in turizem Bled. V 3. stopnji bomo obnovili že predelano snov in se še več pogovarjati v italijanščini. Pri slovnici bomo spoznali prislov, prihodnjik in nedovršni preteklik. Ponovili bomo predloge. Glavne teme bodo tokrat sprejemanje in zavračanje različnih vabil ter hrana na različne načine (navade, obroki in njihova razdeljenost, čokolada, sladoled,…) in vreme. Poleg pogovora, bomo tudi veliko brali.

 

 

NEMŠČINA1, Tina Papler, 24ur, 70 EUR. Ledena dvorana Bled.

Na začetnemu tečaju boste osvojili osnove nemškega jezika. Naučili se boste predstaviti sebe in druge, kako naročiti hrano in pijačo, kako vprašati za pot in še mnogo več!

 

NEMŠČINA 2, Tina Papler, 24ur, 70 EUR. Ledena Dvorana Bled.

Namenjen je tistim, ki so se z nemščino že srečali in želijo svoje znanje obnoviti in nadgraditi. Po kratki obnovitvi osnov bomo prešli na bolj zahtevne teme ter se naučili pisati razne besedilne vrste.

 

ZAČETNI TEČAJ RUŠČINE A1, Anžela Gregorc, 24ur, 70 EUR, torki 17:15 do 18:45. Program boste pričeli s pisanjem in branjem ruske abecede. Obravnavali boste naslednje teme: spoznajte se, predstavitev sebe in drugih, vsakdanje življenje (obisk restavracije, trgovine, mesta). Naučili se boste imena dni, mesecev, letnih časov, številk. Spoznali se boste z rusko kulturo, tradicijo in kuhinjo. S pomočjo dialogov in iger vlog boste usvajali novo besedišče. Pri slovnici se boste srečali s časi, z vprašalnicami, sklanjanjem samostalnika ter spreganjem glagolov.

 

NADALJEVALNI TEČAJ RUŠČINE A1/2, Anžela Gregorc, 24ur, 70 EUR, srede 17:00 do 18:30.

Nadaljevalni tečaj ruskega jezika za hotelirje, gostince in vse, ki so povezani s turizmom. Nadgradili bomo dosedanja znanja ruščine ter spoznali specifično terminologijo, ki je potrebna za učinkovito komuniciranje z rusko govorečimi strankami. Veliko pozornosti bomo namenili konverzaciji.

ŠPANŠČINA 1, izvajalka Marcela Boben, 24ur, 70 EUR. Ponedeljek 9:00 do 10:30

Spoznali boste osnove jezika, tako da se boste sposobni sporazumeti v vsakodnevnih situacijah. Znali se boste predstaviti, opisati sebe in svojo družino, povedati od kod prihajate, naročiti hrano v restavraciji in rezervirati sobo v hotelu. Spoznali boste tudi špansko kulturo in se zabavali ob igrah konverzacije, slušnega razumevanja, branja in pisanja.

 

Obvezne prijave:
hana.premrl@guest.arnes.si ali 040 284 550


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi