Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
26°C
16°C
SRE.
29°C
15°C

Srčni možje in srčni otroci: veliki otroški dogodek ob 240-letnici prvega pristopa na Triglav

3489
Deli

Vabljeni na dogodke z naravovarstveno tematiko.

  • sreda, 18.4.2018 ob 17.00 - Srčni možje in srčni otroci: veliki otroški dogodek ob 240-letnici prvega pristopa na Triglav

Pogumni in  srčni so bili tisti možje, ki so že 240 let nazaj prišli na najvišjo goro Slovenije, na Triglav. Takrat po naših hribih še ni bilo poti in markacij, gorniki pa niso imeli odličnih novih gojzarjev, ampak lesene cokle, niti nepremočljivih anorakov, niti današnje plezalne opreme. 

Njih se bomo spomnili skupaj s srčnimi otroki na delavnicah, posvečenih obiskovanju gora, Triglavu in Zlatorogovemu kraljestvu - Triglavskemu narodnemu parku.

Kdo pa so srčni otroci? To so tisti otroci, ki naravo in naše gore radovedno spoznavajo, jih z odprtimi očmi občudujejo, pa tudi spoštujejo in varujejo!

Pričakuje vas pisan nabor delavnic, ki jih pripravljajo sodelavci Triglavskega narodnega parka skupaj s sodelavci Slovenskega planinskega muzeja:

Štiri triglavske rožice
Sledi živali pod Triglavom
Pripravi si nahrbtnik za izlet v hribe
Planika - zvezda Triglavskega narodnega parka
Gorate zgodbe 
Kako je planinski zajček Repko skoraj izgubil uhelj 
Izdelaj si planinsko kapo
V opremi prvopristopnikov
Spoznaj staro in novo opremo gorskih reševalcev
in
Postani markacist - nariši svojo markacijo

S sklopom ljudskih pesmi in plesov bodo nastopili otroci iz skupine Zajčki iz Vrtca Bled pod mentorstvom Mete Vodnjov in Nade Vuković.

PRIDITE!

Dogodek sofinancira Občina Bled.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi