Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
16°C
10°C
JUTRI
18°C
11°C

Razstave v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled

4577

Vabljeni na ogled razstav.

Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled vabi na razstave. 

  • 1. 9. - 19. 9.: Blaž Kumerdej: Razstava o Blažu Kumerdeju (1738 - 1805), slovenskem razsvetljencu, pedagogu, prevajalcu in jezikoslovcu je nastala leta 2010 v sodelovanju Muzejev radovljiške občine – Mestnega muzeja Radovljica, Občine Bled in Zavoda za kulturo Bled. Potujoča razstava o blejskem rojaku predstavlja evropske in slovenske razmere ter Bled v drugi polovici 18. stoletja, šolstvo tistega časa, slovenske razsvetljence – Kumerdejeve sodobnike ter njegovo rodbino, življenjsko pot, tiskano in rokopisno dediščino in zgodovinski spomin nanj. Ob 280-letnici rojstva Blaža Kumerdeja se razstava vrača v blejsko knjižnico, ki se po njem imenuje.
  • 1. 9. - 30. 9.: Razstava unikatnih izdelkov Lane Berden: Lana Berden se predstavlja s kreativnimi unikatnimi izdelki,  kot so toaletne torbice, torbice za vse priložnosti, denarnice in drobna darila, ki jih ustvarja z ljubeznijo in ki je vtkana v prav vsak šiv ter droben detajl. Zaščitni znak njenih kreacij so čipke, ki dajejo izdelkom še poseben čar.
  • 1. - 31.10.: Ta veseli knjižni svet - Branje je užitek, zato so za vas že devetič pripravili razstavo z izborom literarnih del. Vabijo vas k sodelovanju.


Razstave so odprte v delovnem času knjižnice.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi