Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
1°C
-2°C
JUTRI
2°C
-1°C

Prireditve v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled


Vabljeni v knjižnico na prireditve za vse generacije.

Vabljeni v knjižnico na prireditve za vse generacije:

 • petek, 4.10. ob 17:00: Prireditev za otroke: Pravljice na steklu 
  V gradu Khislstein v Kranju živi mala zelenolasa nagajivka Muzejčica. Pozna vse skrite kotičke in vse imenitne stare predmete. Najrajši pa si ogleduje prav posebne pravljice, ki niso zapisane v knjigi, ampak so narisane kar na steklu. Vabljeni, da si v družbi Gorenjskega muzeja ustvarite svojo pravljico.   
 • petek, 4.10. ob 19:00: Otvoritev razstave študijskega modnega risanja in slikanja 
  Udeleženke študijskega tečaja modnega risanja in slikanja so se z mentorico Jasmino Đorđević pripravljale na sprejemne izpite na različnih fakultetah. Otvoritev razstave organizira Društvo Blejski mladinski center. Večer bo z glasbo popestril Jakob Paskal Berce.

 • četrtek, 10.10. ob 18:00: Stare sorte travniških sadovnjakov; zapuščina preteklosti, bogastvo prihodnosti 
  Predavanje Jana Bizjaka o tem, kdaj jih obiramo in do kdaj jih lahko skladiščimo, katere so njihove dobre in katere malo manj dobre lastnosti ter kje lahko kupimo sadike posameznih sort so le nekatere od tematik, ki se jih bo dotaknil v svojem predavanju, na katerem boste marsikatero od okusnih starih sort jabolk lahko tudi poskusili.

 • petek, 11.10. ob 17:00: Prireditev za otroke: Muzejski kovček na obisku: Skok v 18. stoletje 
  V starih časih je bilo življenje drugačno, kot je danes. Ljudje niso imeli televizij, telefonov in otroci ne toliko raznovrstnih igrač. Imeli pa so druge zanimive predmete, ki jih danes skorajda ne uporabljamo več ali jih celo ne poznamo. Pobrskaj po muzejskem kovčku, z zgodbami o zanimivih predmetih odpotuj v čas 18. stoletja in si nazadnje izmisli motiv, ki bi krasil tvoj medaljon. Delavnica v izvedbi Muzejev radovljiške občine je primerna za otroke, starejše od 5 let.

 • četrtek, 17.10. ob 19:30: "Tepka iz Zasipa" - predstavitev nove večjezične knjige 
  Avtorica Bojana Pipan, domačinka iz Zasipa bo predstavila knjigo, ki je v sodelovanju s KUD Zasip izšla letos v treh jezikih (v nemščino jo je prevedel Peter Zupan, v angleščino pa Lara Burazer s Filozofske fakultete ). Knjižica predstavlja vas Zasip skozi zanimivo naracijo hruške tepke, ki opazuje sezonsko delo vaščanov.

 • petek, 18.10. ob 17:00: Prireditev za otroke: To ni pika 
  V novi lutkovni predstavi Lutkovnega gledališča Fru-fru so glavni junaki črke. Črke, ki nosijo svoje zvoke in skupaj z njimi ustvarjajo šaljive epizodne zgodbe.
 • četrtek, 24.10. ob 18:00: Kako do prave južne obvoznice 
  Društvo za varstvo okolja Bled vabi na odprti pogovor o Južni obvoznici oziroma razbremenilni cesti.
 • petek, 25.10. ob 17:00: Prireditev za otroke: Ježek teka, teka in se kotali, jabolka in hruške nabadati hiti
  Ustvarjalno delavnico o ježih bo pripravil Damjan Korošec.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi