Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
31°C
13°C
NED.
30°C
15°C

Prireditve v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled

Deli

Vabljeni v knjižnico na prireditve za vse generacije.

  • Četrtek, 7.2., ob 18:00: Pravilna rez sadnih rastlin poskrbi za zdrav in obilen pridelek - predavanje Jana Bizjaka: rez poleg pravilnega gnojenja predstavlja najpomembnejši ukrep za zdravje rastlin in njihovih sadežev. Med predavanjem bodo s pomočjo slikovnega gradiva prikazali vzgojno, vzdrževalno in pomlajevalno rez široke palete jagodičevja in sadnih rastlin. Bistvo oziroma cilj rezi pri rastlini predstavlja doseganje oziroma ohranjanje ravnovesja med rastjo in rodnostjo njenih poganjkov, pri čemer najpomembnejšo vlogo odigra kombinacija zmernega gnojenja in pravilne rezi rastlin. In ravno porušenje tega ravnovesja pripelje do začaranega kroga prebujne rasti in premajhne rodnosti, iz katere večina vrtičkarjev ne najde več izhoda. Na predavanju bodo prikazali, kako ravnovesje zopet lahko vzpostavite in ga kasneje tudi uspešno ohranjate ... Predavanje organizira Medgeneracijski center Bled.
  • Četrtek, 14.2., ob 18:00: Predstavitev knjige Urbana Urbanca ''Sem, ki ljubim življenje'' - po Urbanovih prejšnjih knjižnih uspešnicah Bitje Luči ter Bojevnik Ljubezni, je luč življenja zagledala njegova tretja knjiga ''Sem, ki ljubim življenje''. Naslov knjige je nastal iz ljubezni, ki jo Urban čuti do življenja, saj je na svoji poti rasti in grajenja spoznal, da če želiš življenje resnično živeti, ga moraš začeti najprej ljubiti. Tematika, ki se jo je Urban v knjigi dotaknil kot prve, nam sporoča, da je življenje res darilo in šele ko ga sprejmemo takšnega, kot je, ter se ga veselimo in ga objamemo, nas življenje sprejme ter objame nazaj. Prav tako ostale tematike v knjigi ponujajo edinstven ter učinkovit pristop k izboljševanju ter razvijanju našega odnosa do vsega, kar se nam dogaja ali nam tako ali drugače prihaja na pot. Skozi zaupanje v ta proces ter skozi spremembo in samost, ki jo po mojem mnenju vsak izmed nas mora znati sprejeti ter se v njej naučiti živeti, pa nas pot vedno znova pripelje do moškega in ženske, ki se na svoji poti ljubezni in rasti prepletata in se drug ob drugem gradita. V knjigi je 45 misli, ki opisujejo naša življenja ter pot, na katero bi vsak izmed nas vsaj enkrat v življenju moral stopiti, če bo želel srečo najti - to je pot vase. Predavanje organizira Medgeneracijski center Bled.
  • Petek, 15.2., 17:00: Čarobni potoček: lutkovna predstava Glasbenega gledališča Melite Osojnik. 
  • Četrtek, 21.2., 19:30: Pravljični večer za odrasle: Ko zgodbe zaživijo v organizaciji Mariborske knjižnice v sodelovanju s partnerskimi in pridruženimi knjižnicami. Za glasbeno spremljavo bodo poskrbeli učenci Glasbenega centra DO RE MI in člani skupine Čudoviti um.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi