Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
33°C
15°C
SRE.
33°C
16°C

Prireditve v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled

Vabljeni v knjižnico na prireditve za vse generacije.

 • Četrtek, 13. 12., 18:00: Čist in zdrav dom - Prostori v našem bivalnem prostoru so zelo raznoliki in vsak izmed njih zahteva svojo pozornost. Na predavanju bomo spoznali veliko receptov za lastna čistila, idej in predlogov za lepše, bolj zdravo in prijetnejše bivanje. Na predavanju se bomo osredotočili na dnevno sobo, spalnico, otroško sobo, hodnike, garažo in prostore za shranjevanje.. Predavanje bo vodila Alenka Kleindienst Endliher.
 • Petek, 14. 12., 17:00: Božični izdelki - Ustvarjalna delavnica s Tanjo Žohar.
 • Sreda, 19. 12., 18:00: Koledovanje - Pevke ženske vokalne skupine DU Bled pod vodstvom gospe Metke Rutar Piber delujejo več kot 10 let. Pojejo predvsem ljudske pesmi, tudi umetne, v zadnjem času pa v božičnem času zelo rade koledujejo po vaseh v okolici Bleda. Letos pa so malo razširile program tudi na ustanove. Z nami bo s svojimi domislicami in obujanjem starih šeg sodeloval tudi amaterski dramski igralec Tomaž Bregant, ki nam zna vedno kaj zanimivega povedati in nas razveseliti.
 • Četrtek, 20. 12., 19:30: Z jadrnico okrog Peloponeza - Grčija, prijazni domačini, divja lepota, kanec zgodovine in veliko čarobnih kotičkov, kjer še ni množičnega turizma. Namig za obisk dežele, ki veliko nudi, je dostopna za vsak žep in je nenazadnje tudi blizu. Predavala bosta Staša in Boštjan Paradiž.
 • Petek, 21. 12., 17:00: Škratka Sladka - praznične igrarije - Topla zimska pravljica Gledališča Kukuc, polna glasbe nas bo nasmejala, ogrela in spomnila, kdo so tisti, ki so zares naš praznični zaklad.
 • Četrtek, 10. 1., 18:00: Pridelajmo si zdravo in okusno sadje na domačem vrtu - predavanje Jana Bizjaka. Eden najlepših občutkov je, ko si zdrave in okusne sadeže lahko odtrgamo neposredno z domačega vrta. Uspešnost pridelave je v prvi vrsti močno odvisna od pravilnega sajenja in začetne zasnove sadnega vrta, saj marsikaterih napak kasneje na žalost ne moremo več popraviti. V uvodnem predavanju bom predstavil na kaj vse moramo biti pozorni pri zasnovi in zasaditvi sadnega drevja in jagodičevja v obhišnem vrtu oziroma travniškem sadovnjaku. Kje kupiti sadike, kako jih posaditi, katere sorte izbrati, koliko in s čim jih gnojiti ter kako se izognit najpomembnejšim škodljivcem in boleznim, bodo glavne tematike, ki se jih bom dotaknil v poučnem predavanju.
 • Petek, 11. 1., 17:00: Eksotične živali - Na delavnici boste lahko videli nekatere najpogostejše eksotične živali, ki jih imamo doma kot hišne ljubljenčke. Pogovorili se boste o tem, kako pravilno poskrbite zanje, kje jih lahko kupite in prijavite. Seveda jih boste tudi pobožali, ter tako spoznali razliko med gladko in sluzasto, hrapavo in luskasto in mehko in kosmato kožo, ki jo imajo te nekoliko drugačne živali. Delavnico bo pripravilo Društvo Bioexo iz Ljubljane.
 • Četrtek, 17. 1., 19:30: Azerbajdžan - Evropa ali Azija - Azerbajdžan je z nafto bogata država na koncu Evrope in na začetku Azije. Pokrajina je zelo raznolika, od osrednjega kavkaškega grebena do Kaspijskega jezera in stisnjena med dve veliki sosedi, Rusijo in Iran. Različni kavkaški narodi, največ je Azerov, zaenkrat živijo v miru in sožitju. Del te stvarnosti bo predstavil Janez Pretnar.
 • Petek, 18. 1., 17:00: Žabec pozimi - Nekega jutra žabca preseneti sneg. Ne razume zakaj je vse pokrito z belo odejo, močno ga zebe, drsi mu na zaledenelem ribniku in ne more razumeti, zakaj se njegovi prijatelji tako veselijo drsanja in kepanja. Ko skoraj zmrzne v snegu, pa mu prijatelji priskočijo na pomoč. Predstava Lutkovnega gledališča Fru-fru, primerna za praznične zimske dni!
 • Petek, 25. 1., 17:00: V deželi snežink - Pravljica in ustvarjalna delavnica z Barbaro Klinar.
 • Četrtek, 31. 1., 18:00: Devet korakov do vzgojenega in zadovoljnega psa - predavanje Borisa Kozinca. Društvo za varstvo okolja Bled vabi na predavanje in pogovor z ornitologom in ljubiteljem narave in živali Borisom Kozincem o vzgoji psov. "Vzgojo razumem kot proces, ki načrtno pripelje do energetske uskladitve med vodnikom in psom, da ta postane zvest sledilec v vseh situacijah. Z načrtovanim, logičnim in vedno enakim vedenjem do psa dosežemo, da bo na poslagi izkušenj dojel, da se mu splača sodelovati z ljudmi. Dobro je že na začetku vedeti, da mirna in odločna energija pri popravljanju neželenega vedenjane bo vplivala na odnos med vodnikom in psom, pač pa je tudi to pogoj za vzpostavitev trdne zveze vodnik-sledilec. Prav na področju zgodnje vzgoje in tudi šolanja s svojo psičko Vilmo sem preizkusil nekaj novosti in pridobil nekaj novih izkušenj. Znanje bi rad posredoval tudi bodočim lastnikom psov in tudi tistim, ki imajo težave pri vzgoji in vodstvu svojega psa."

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi