Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
20°C
2°C
NED.
22°C
1°C

Prireditve v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled

4508

Vabljeni v knjižnico na prireditve za vse generacije.

 • Četrtek, 15. 11., 19:30: Sanje kot edinstven pripomoček za razumevanje naših bolečin - Predavateljica, mag. Urška Ajdišek, jungovska analitičarka, psihoterapevtka za odrasle, mladostnike in otroke ter jungovski coach, bo spregovorila o sanjah, ki se na prvi pogled zdijo brez glave in repa, a nosijo zelo subtilna sporočila, kje se nahajamo. Kažejo nam, če smo v psihološkem ravnovesju ali nas nekaj obremenjuje, včasih se v njih zrcalijo celo telesna bolezenska stanja.
 • Petek, 16. 11., 17:00: Kje je lešnik? - Lutkovna predstava o prijaznosti, ljubeznivosti in prijateljstvu v izvedbi Teatra za vse.
 • Četrtek, 22. 11., 19:30: Nov zaklad v blejski knjižnici - Ob odhodu dolgoletnega direktorja Lip-a Bled Alojza Burja v pokoj, podjetje Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled podarja komplet celotnega prevoda knjig Slava vojvodine Kranjske. Ob slavnostni predaji dragocenega gradiva, bo o eni najpomembnejših znanstvenih del o Kranjski, spregovoril župan Janez Fajfar.
 • Petek, 23. 11., 17:00: Bleščeči netopirji - Ustvarjalna delavnica s Tanjo Žohar.
 • Sreda, 28. 11., 18:00: Nazaj k naravi - Domača lekarnica v jesensko-zimskem času - Spoznali se bomo z najpogostejšimi  zdravstvenimi tegobami v tem času in kako si pomagamo z naravo. Na praktičnih primerih bomo spoznali bogastvo zelišč, ki nam pri tem pomagajo. Izvajalka: Alenka Kleindienst Endliher. Srečanje organizira Medgeneracijski center Bled.
 • Četrtek, 29. 11., 18:00: Brodolomci na splavu Meduze - V Društvu za varstvo okolja Bled so pripravili predavanje Antona Komata, ki bo spregovoril o  racionalizmu, ko so v središče postavili Človeka in njegovo voljo do moči skozi malikovanje tehnike in denarja. Žrtev tega prevrata je Narava. Informacijska tehnologija sedaj odpravlja Človeka in na tron postavlja Stroj. Samooklicani gospodar sveta postaja suženj lastne stvaritve. Moramo zavrniti malike sedanjosti, sicer nas bodo pahnili kot brodolomce na splav Meduze.
 • Petek, 30. 11., 17:00: Kaj se skriva v temi? - Pravljico in ustvarjalno delavnico bosta pripravili Katarina Perger in Silva Kos.
 • Sreda, 5. 12., 18:00: Rokodelske delavnice 1 - Brezplačna delavnica blejskega lončarja Miha Žvana v organizaciji Društva za varstvo okolja Bled.
 • Petek, 7. 12., 17:00: Berimo gore z otroki! - Triglavski narodni park in Knjižnica Antona Tomaža Linharta Radovljica se z dogodkom, namenjenim otrokom in družinam,  pridružuje obeležitvi Mednarodnega dneva gora (11. december) in Festivalu "Brati gore". Brali bodo Irena Razinger, Andrej Jalen in Ana Marija Kunstelj. Likovno delavnico za otroke pa bo vodila akademska slikarka Lučka Šparovec.
 • Torek, 11. 12., 18:00: Podobe iz sanj - Društvo upokojencev Bled in  Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled vabita na literarno prireditev ob stoti obletnici Cankarjeve smrti. Brale bodo Ljerka Benčič, Metka Smolej, Rozika Špilak in Dragica Vesković.
 • Sreda, 12. 12., 18:00: Rokodelske delavnice 2 - Brezplačna delavnica blejskega lončarja Miha Žvana v organizaciji Društva za varstvo okolja Bled.
 • Četrtek, 13. 12., 18:00: Čist in zdrav dom - Prostori v našem bivalnem prostoru so zelo raznoliki in vsak izmed njih zahteva svojo pozornost. Na predavanju bomo spoznali veliko receptov za lastna čistila, idej in predlogov za lepše, bolj zdravo in prijetnejše bivanje. Na predavanju se bomo osredotočili na dnevno sobo, spalnico, otroško sobo, hodnike, garažo in prostore za shranjevanje.. Predavanje bo vodila Alenka Kleindienst Endliher.
 • Petek, 14. 12., 17:00: Božični izdelki - Ustvarjalna delavnica s Tanjo Žohar.
 • Sreda, 19. 12., 18:00: Koledovanje - Pevke ženske vokalne skupine DU Bled pod vodstvom gospe Metke Rutar Piber delujejo več kot 10 let. Pojejo predvsem ljudske pesmi, tudi umetne, v zadnjem času pa v božičnem času zelo rade koledujejo po vaseh v okolici Bleda. Letos pa so malo razširile program tudi na ustanove. Z nami bo s svojimi domislicami in obujanjem starih šeg sodeloval tudi amaterski dramski igralec Tomaž Bregant, ki nam zna vedno kaj zanimivega povedati in nas razveseliti.
 • Četrtek, 20. 12., 19:30: Z jadrnico okrog Peloponeza - Grčija, prijazni domačini, divja lepota, kanec zgodovine in veliko čarobnih kotičkov, kjer še ni množičnega turizma. Namig za obisk dežele, ki veliko nudi, je dostopna za vsak žep in je nenazadnje tudi blizu. Predavala bosta Staša in Boštjan Paradiž.
 • Petek, 21. 12., 17:00: Škratka Sladka - praznične igrarije - Topla zimska pravljica Gledališča Kukuc, polna glasbe nas bo nasmejala, ogrela in spomnila, kdo so tisti, ki so zares naš praznični zaklad.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi