Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
30°C
14°C
SOB.
30°C
14°C

Prireditve v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled

Vabljeni v knjižnico na prireditve za vse generacije.

 • Četrtek, 18. 10., 19:30: Kot bi Luna padla na Zemljo - S knjigami je podobno kot z obiski – nekatere so še posebej dolgo pričakovane. Ko pridejo, je kot bi Luna padla na Zemljo. Ena takšnih je tudi biografija ene največjih slovenskih igralk 20. stoletja, Milene Zupančič, ki je letošnjega aprila izšla pri založbi Beletrina. Skupaj s pisateljem Tadejem Golobom sta ustvarila neizmerno dragoceno besedilo, v katerem skozi igralkino življenjsko pripoved (po)doživimo našo polpreteklo zgodovino ter premislimo številne velike sodobne dileme. Tenkočutno, duhovito in premišljeno poročilo o življenju, nad katerim je »Bog ornk roko držal«. Z gostoma se bo pogovarjala Romana Purkart.
 • Petek, 19. 10., 17:00: Prijatelja za vedno - Lisička in Medved sta zelo nenavadna prijatelja. Ona je majhna, on pa velik, ona hitra, on počasen. Vendar sta kljub razlikam najboljša prijatelja in imata drug drugega najraje. Lutkovna predstava Gledališča Makarenko je prijazna, zabavna in otrokom sporoča, da se prijatelji ne smejo prepirati, če pa do prepira pride, pa se morajo znati opravičiti in si odpustiti.
 • Petek, 26. 10., 17:00: Žiga špaget osvaja dekleta! - Nadaljevanje tipanke Žiga špaget gre v širni svet z naslovom Žiga špaget je za punce magnet je posebna slikanica: poleg običajnega besedila in ilustracij skriva polno presenečenj. Spoznali ga bomo tudi s pomočjo japonskega gledališča kamišibaj. Slikanico bo predstavila avtorica dr. Aksinja Kermauner.
 • Ponedeljek, 5. 11., 18:00: Kranjcev prvi poet - 260 let od rojstva Valentina Vodnika - Vodnika po področjih njegovega delovanja lahko označimo predvsem za pesnika, časnikarja, strokovnega pisca in jezikoslovca. Anja Poštrak in mag. Barbara Kalan ga predstavljata na gostujoči razstavi Gorenjskega muzeja. Otvoritev razstave bodo popestrili člani Kulturnega društva Valentina Vodnika Koprivnik.
 • Petek, 9. 11., 17:00: Eksotične živali pri nas doma - Na delavnici za otroke boste lahko videli nekatere najpogostejše eksotične živali, ki jih imamo pri nas doma kot hišne ljubljenčke. Pogovorili se bomo o tem kako pravilno poskrbimo zanje, kje jih lahko kupimo in prijavimo. Seveda jih boste tudi pobožali, ter tako spoznali razliko med gladko in sluzasto, hrapavo in luskasto in mehko in kosmato kožo, ki jo imajo te nekoliko drugačne živali. Pripravi Društvo Boiexo iz Ljubljane.
 • Torek, 13. 11., 19:30: Špansko-slovenski literarni stiki - Okrogla miza z branjem. Sodelujejo Juan Kruz Igerabide, Beñat Sarasola, Urška P. Černe, Barbara Pregelj (moderatorka in tolmačka). Večer bo v slovenskem jeziku, prebrani pa bodo tudi odlomki iz prevodov gorenjskih prevajalcev Alenke Bole Vrabec in Nika Koširja.
 • Četrtek, 15. 11., 19:30: Sanje kot edinstven pripomoček za razumevanje naših bolečin - Predavateljica, mag. Urška Ajdišek, jungovska analitičarka, psihoterapevtka za odrasle, mladostnike in otroke ter jungovski coach, bo spregovorila o sanjah, ki se na prvi pogled zdijo brez glave in repa, a nosijo zelo subtilna sporočila, kje se nahajamo. Kažejo nam, če smo v psihološkem ravnovesju ali nas nekaj obremenjuje, včasih se v njih zrcalijo celo telesna bolezenska stanja.
 • Petek, 16. 11., 17:00: Kje je lešnik? - Lutkovna predstava o prijaznosti, ljubeznivosti in prijateljstvu v izvedbi Teatra za vse.
 • Četrtek, 22. 11., 19:30: Nov zaklad v blejski knjižnici - Ob odhodu dolgoletnega direktorja Lip-a Bled Alojza Burja v pokoj, podjetje Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled podarja komplet celotnega prevoda knjig Slava vojvodine Kranjske. Ob slavnostni predaji dragocenega gradiva, bo o eni najpomembnejših znanstvenih del o Kranjski, spregovoril župan Janez Fajfar.
 • Petek, 23. 11., 17:00: Bleščeči netopirji - Ustvarjalna delavnica s Tanjo Žohar.
 • Sreda, 28. 11., 18:00: Nazaj k naravi - Domača lekarnica v jesensko-zimskem času - Spoznali se bomo z najpogostejšimi  zdravstvenimi tegobami v tem času in kako si pomagamo z naravo. Na praktičnih primerih bomo spoznali bogastvo zelišč, ki nam pri tem pomagajo. Izvajalka: Alenka Kleindienst Endliher. Srečanje organizira Medgeneracijski center Bled.
 • Četrtek, 29. 11., 18:00: Brodolomci na splavu Meduze - V Društvu za varstvo okolja Bled so pripravili predavanje Antona Komata, ki bo spregovoril o  racionalizmu, ko so v središče postavili Človeka in njegovo voljo do moči skozi malikovanje tehnike in denarja. Žrtev tega prevrata je Narava. Informacijska tehnologija sedaj odpravlja Človeka in na tron postavlja Stroj. Samooklicani gospodar sveta postaja suženj lastne stvaritve. Moramo zavrniti malike sedanjosti, sicer nas bodo pahnili kot brodolomce na splav Meduze.
 • Petek, 30. 11., 17:00: Kaj se skriva v temi? - Pravljico in ustvarjalno delavnico bosta pripravili Katarina Perger in Silva Kos.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi