Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
15°C
10°C
SRE.
23°C
10°C

Prireditve v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled

4443

Vabljeni v knjižnico na prireditve za vse generacije.

  • Sreda, 3. 10., 18:00: Fragmenti - Otvoritev slikarske razstave del članov Slikarskega društva Atelje Bled z upodobitvami starih blejskih vil in njihove okolice kot delcev naše kulturne dediščine. Kulturni program otvoritve razstave bo popestrila pevska skupina "Vučce" iz Gorij.
  • Petek, 5. 10., 17:00: Čebelica Cvetka - Čebelica Cvetka iz Čebelarskega muzeja v Radovljici bo v knjižnico priletela na obisk z muzejskim kovčkom, v katerem ima veliko zanimivih predmetov. Pokazala jih bo mladim obiskovalcem, jim razložila, za kaj se uporabljajo, in jim prebrala knjigo Iz dnevnika čebelice Medke.
  • Četrtek, 11. 10., 18:00: Nazaj k naravi - izdelava naravnih ovojev ali folij za shranjevanje in nakupovanje hrane - Izdelali bomo krpe iz čebeljega voska in si ogledali še ostale načine uporabe tovrstnih krpic. Izvajalka: Alenka Kleindienst Endliher. Srečanje organizira Medgeneracijski center Bled.
  • Petek, 12. 10., 17:00: Jesenska pravljica - Jesensko obarvano pravljico in mini ustvarjalno delavnico bo pripravila Sara Klemenčič.
  • Četrtek, 18. 10., 19:30: Kot bi Luna padla na Zemljo - S knjigami je podobno kot z obiski – nekatere so še posebej dolgo pričakovane. Ko pridejo, je kot bi Luna padla na Zemljo. Ena takšnih je tudi biografija ene največjih slovenskih igralk 20. stoletja, Milene Zupančič, ki je letošnjega aprila izšla pri založbi Beletrina. Skupaj s pisateljem Tadejem Golobom sta ustvarila neizmerno dragoceno besedilo, v katerem skozi igralkino življenjsko pripoved (po)doživimo našo polpreteklo zgodovino ter premislimo številne velike sodobne dileme. Tenkočutno, duhovito in premišljeno poročilo o življenju, nad katerim je »Bog ornk roko držal«. Z gostoma se bo pogovarjala Romana Purkart.
  • Petek, 19. 10., 17:00: Prijatelja za vedno - Lisička in Medved sta zelo nenavadna prijatelja. Ona je majhna, on pa velik, ona hitra, on počasen. Vendar sta kljub razlikam najboljša prijatelja in imata drug drugega najraje. Lutkovna predstava Gledališča Makarenko je prijazna, zabavna in otrokom sporoča, da se prijatelji ne smejo prepirati, če pa do prepira pride, pa se morajo znati opravičiti in si odpustiti.
  • Petek, 26. 10., 17:00: Žiga špaget osvaja dekleta! - Nadaljevanje tipanke Žiga špaget gre v širni svet z naslovom Žiga špaget je za punce magnet je posebna slikanica: poleg običajnega besedila in ilustracij skriva polno presenečenj. Spoznali ga bomo tudi s pomočjo japonskega gledališča kamišibaj. Slikanico bo predstavila avtorica dr. Aksinja Kermauner.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi