Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
28°C
16°C
JUTRI
30°C
14°C

Prireditve v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled

5214

Vabljeni v knjižnico na prireditve za vse generacije.

 • Petek, 16. 3., 17:00: Hvaležni medved - Priredba koroške ljudske pripovedke o medvedu, ki se v zahvalo za izdrt trn oddolži s hruškami, v izvedbi Glasbenega gledališča Melite Osojnik. Lutkovna predstava, ob kateri otroci spoznajo, kaj pomenijo dobrota, sočutje in hvaležnost.
 • Četrtek, 22. 3., 19:30: Politična kultura in higiena - Predavanje Žiga Šorlija.
 • Četrtek, 29. 3., 18:00: Kulturna dediščina - Društvo za varstvo okolja Bled organizira predavanje Maje Vrtačnik. V zadnjem sklopu predstavitve kulturne dediščine Občine Bled, bodo predstavljeni elementi kulturne dediščine vaških jeder Zagoric, Želeč in Mlina.
 • Petek, 6., 13., 20. 4., 14:30: Jogica za dojenčke - Vadba za dojenčke, ki jih mamice ob sproščujoči glasbi masirajo, delajo raztezne vaje in krepijo moč ter občutke zaznavanja telesa v prostoru. Jogica povezuje mamice s svojimi najmlajšimi, pa tudi s samimi seboj. Brezplačno vadbo za dojenčke vodi Petra Arula.
 • Petek, 6., 13., 20. 4., 15:20: Pravljična jogica za otroke - Otroci so naravni jogiji in tudi najbolj aktivni se radi umirijo. Dobesedno obožujejo dihalne vaje, petje oma, masažo, prilagojeno posebno njim, in jogijske vaje, ki jih skozi pravljico o živalih, vremenskih pojavih ali otroškem svetu izvajamo na uricah pravljične jogice. Za zdravje, umirjenost in boljšo osredotočenost. Ker si želimo zdravih otrok, ki točno vedo, kaj in zakaj počnejo s svojimi mislimi in telesi. Vodi Petra Arula, certificirana učiteljica Rainbow kids yoge.
 • Petek, 6. 4., 17:00: Dinozavri - Dinozavri so že zdavnaj izumrli. Pridejo pa na delavnico, ki jo bo vodil Srečo Koren.
 • Sreda, 11. 4., 10:15: Homeopatija za dojenčke in malčke - Homeopatija je naravno zdravljenje in preprečevanje bolezni, z njo tudi  lajšamo bolečine pri krčkih in izraščanju zob. Je prijazna zdravju, zato se lahko uporablja tudi pri novorojenčkih in majhnih otrocih ter starostnikih. Kako jo uporabljati, da nam resnično pomaga, kako deluje in kaj je najprimernejše za vašo družino, bo povedala Ines Logar, mag. farmacije. Vabljeni skupaj z dojenčki! Koordinatorka: Petra Arula.
 • Četrtek, 12.4., 18:00 - 19:30: Dom I. - je varen ali ne? Spoznali boste, kako na varnost doma vplivamo predvsem s tistim, kar vanj vnašamo. Govorili boste o oblačilih, kvaliteti vode, kvaliteti svetlobe in varnosti žarnic, kuhinjske posode in raznolikih pripomočkov in še in še. Predava bo Alenka Kleindienst Endliher, predavanje je v organizaciji Medgeneracijskega centra Bled.
 • Petek, 13. 4., 17:00: Mavrica - Ustvarjalno delavnico za otroke bo pripravila Larisa Smirnova.
 • Petek, 13. 4., 18:30: Šopek ciklam - Otvoritev razstave slikarke Milene Petek, članice Slikarskega društva Atelje Bled.
 • Torek, 17. 4., 16:30: Beremo s tačkami - R.E.A.D. Reading Education Assistance Dogs je program, ki pomaga otrokom izboljšati bralne in komunikacijske  sposobnosti s pomočjo posebne metode: otrok bere psu. Obvezne prijave v knjižnici ali na 04 575 16 00.
 • Četrtek, 19. 4., 18:00: Ukradeno iz pozabe (in dopolnjeno ...) - Ob dejavnosti Esperantskega društva Maribor smo naleteli na roman La sonorilo de Bled (Blejski zvon), sicer edino prozno delo, izvirno napisano v esperantu, ki se dogaja v Sloveniji. Roman smo prevedli v slovenščino in prevod dodali k izvirniku, torej je roman natisnjen dvojezično, tako bo verjetno zanimiv tistim, ki esperanta ne razumejo, kakor tudi vsem ostalim, ki ne poznajo slovenskega jezika, a razumejo esperanto in takih je po svetu kar nekaj. Predstavitev knjige bo moderirala Jerneja Jezernik. Osrednja gosta bosta filozof Vinko Ošlak in predsednik esperantskega PEN dr. Giorgio Silfer iz Švice. Predstavitev bo v slovenskem jeziku.
 • Petek, 20. 4., 17:00: Muca copatarica - Lutkovna predstava Lutkovnega gledališča Fru-fru o muci, ki nerednim otrokom odnese copate.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi