Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
22°C
1°C
JUTRI
12°C
8°C

Pravljična pot na Blejski grad

4120

Vabljeni na Blejski grad v družbo pravljičnih junakov.

Zberete se na Jezerski promenadi, pri hišici Poštni urad decembrskih mož, tam bo za otroke na voljo barvanje okraskov za Drevo prijateljstva. Nato se ob pripovedovanju dogodivščin pravljičnih junakov, v spremstvu vodnikov, odpravite na grad in okrasite grajsko Drevo prijateljstva. 

Ob dogodku Pravljična pot na Blejski grad poteka tudi akcija na družbenem omrežju facebook FB/TreeOfFriendship, s katero želimo prenesti lepe misli v prazničnem času in povezovati družine po svetu. In kako poteka? Otroci, ki bodo s starši obiskali Pravljično pot, bodo lahko na že pripravljene okraske risali in dopisali dobre želje. Lahko pa jih naredijo tudi doma in prinesejo s seboj. Ob koncu Pravljične poti bodo na gradu okrasili grajsko božično drevo – Drevo prijateljstva. Po lastni izbiri lahko fotografijo okraska ob pomoči staršev objavijo tudi na Facebooku. Vsak obiskovalec gradu si bo po dogodku z Drevesa prijateljstva lahko izbral okrasek, na navedeni facebook strani poiskal njegovega lastnika in se povezal z njim.

Cena vstopnice za prireditev je plačilo vstopnine na grad = 5 EUR, tako za odrasle kot za otroke. Kupiti jih bo mogoče na dan dogodka na prizorišču.
Pomembno obvestilo: na dan prireditve Pravljična pot, 8. decembra 2018, bo med 13. in 17. uro pešpot na grad iz smeri Grajskega kopališča in cerkve sv. Martina, prav tako pa tudi v smeri Bleda iz parkirišča gradu zaprta. Pohod bo mogoč le znotraj skupine kot del prireditve. Obstoječa pešpot iz/v smeri Višce bo nemoteno prehodna ves čas. Hvala za razumevanje.

Več informacij: 
Zavod za kulturo Bled, 
Špela Repnik, spela.repnik@zkbled.si 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi