Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
3°C
-1°C
JUTRI
9°C
2°C

ODPOVEDANO: Razstava: Čudovite živali na Bledu

Ob jezeru, pod Casinojem Bled in TD Bled, v bivši dvorani Kazina, trenutno živi nekaj prav posebnih gostov.

Anakonda, zeleni legvan, burmanski, mrežasti in kratkorepi piton, kajman očalar, afriška ostrogasta želva, orjaška krastača, pet vrst orjaškega ptičjega pajka ter orjaški paličnjaki. Pa bradate agame, kraljevi piton, udav ter nekaj drugih vrst kač in kuščarjev, pa žabe, škorpjoni in nenzadnje nekaj puhastih kepic za božanje – činčile, hrčki in zajčki.
Večina razstavljenih živali ima prav posebno zgodbo. Prihajajo iz ene največjih zbirk v Evropi, največ pa jih je bila rešenih, najdenih in posvojenih. Rdeči gož po imenu Survivor je bil najden v Ljubljani kjer so ga napodile mačke in ima zato krajši rep kot običajno. Ali pa kača podganarica, ki si je pri prejšnji lastnici za malico privoščila njeno papigo in je končala kot posvojenka med ostalimi zvezdami razstave. In nenezadnje legvan Lenny, ki je z svojimi več kot 200 centimetri ena glavnih atrakcij – ko se je sin odselil, je ostal sam z starejšo gospo, ki pa ga zaradi njegove velikosti in živahnosti ni mogla več vzdrževati, zato ga je dala v posvojitev.

Nekatere izmed razstavljenih živali so nastopale tudi pred kamerami – v oddajah Vid in Pero šov, Bitka parov, Moj dragi zmore, Hipnoza: dobra zabava, Znan obraz ima svoj glas in še kje.

Razstava je v mesecu oktobru odprta od četrtka do nedelje od 10. do 18. ure.

Cenik vstopnic:
Otroci 4-16 let: 5,50 EUR
Odrasli: 7,50 EUR
Družina (2+2): 22 EUR
Družina (2+3): 26 EUR

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi