Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
29°C
15°C
JUTRI
29°C
16°C

Dogodki v Medgeneracijskem centru Bled

Vse delavnice in predavanja so brezplačna.

Program:
  • 16.4., 17:00-18:30: Predstavitev delavnice Z NLP orodji do učinkovitega obvladovanja stresa (naslednja srečanja bodo 7.5., 14.5., 21.5., 28.5. od 19:15 do 20:45): V petih srečanjih boste spoznali enostavne, a učinkovite metode in tehnike NLP (Nevrolingvističnega programiranja), ki jih lahko uporabljamo pri soočanju s stresom. Pogledali boste v vzroke, zakaj prihaja do stresa, kako se odzivamo v takšnih situacijah in kako lahko stres v večji meri omilimo že z učinkovito komunikacijo. Prav tako boste spoznali, kaj lahko naredim jaz kot posameznik, da uspešno izvajam vsakodnevne aktivnosti doma, v službi in v ostalih odnosih, v katere sem vpet in da bom ob tem deloval pozitivno in umirjeno, zadovoljno ter tako vzdrževal prijetne in izpolnjujoče odnose. Za piko na i se bomo nekaterih tehnik, ki jih lahko izvajamo vsakič, ko imamo na voljo le nekaj minut časa (doma, med sestanki, med vožnjo,…), in s katerimi bomo stres uspešno obvladovali in ga zmanjšali, tudi naučili. Delavnica bo interaktivna, saj bo veliko vaj, vse skupaj pa bo podkrepljeno z dejstvi, na osnovi katerih bomo razumeli delovanje sebe in drugih. Delavnico bo vodila Andreja Sirk, NLP Praktik in NLP Coach Praktik.
  • 17.4., 18:00-19:30: Stilski nasveti za urejen poslovni videz, Barbara Merlak: Več kot očitno je, da vsi nimamo enakega okusa in ne enake dovzetnosti za to, kar nas obkroža in ne zaznavamo lepega na enak način. Tako je tudi pri kulturi oblačenja in zaznavanju skladnega in prefinjeno oblečenega človeka. Pa čeprav je pregovorno, da obleka naredi človeka, fraza, ki smo jo že vse izmed nas slišale mnogokrat, jo poznamo, se zavedamo njene pomembnosti in jo skušamo zato udejanjiti,  za večino od poslovnih žensk zjutraj, ko se moramo pred odhodom v službo, v naglici urediti in si nadeti obleko, to še vedno ostaja zapletena naloga, ki nam povzroča težave. Z željo, da vam bo lažje in da bo jutranje oblačenje postalo nekaj lepega za začetek dneva, vas predavateljica Barbara Merlak vljudno vabi na delavnico Stilski nasveti za urejen poslovni videz ...
  • 19.4. ob 9:30: Pravice kupca na podlagi stvarne napake pri prodajni pogodbi: pogosto se zgodi, da pri nakupu nekega izdelka ugotovimo, da ta ne deluje, tako kot bi moral, oziroma, da nima lastnosti, ki bi jih moral imeti. Se vam je že kdaj zgodilo, da ste kupili določeno stvar, pa ste nato doma ugotovili, da je ne želite imeti več, ker ne deluje, ker ni prave kakovosti ali količine? Vas zanima kakšne pravice imate kot kupec blaga, kdaj in kako lahko uveljavljate stvarne napake, kdaj pride v poštev garancija in kakšna je razlika med njima? Pridite na koristne pravne informacije, ki vam jih pripravlja pravnica Nadja Vidic.
  • 7.5., ob 17.00: Kaj otrok zmore sam, Zinka Ručigaj. Za otroke bo ob istem času potekala otroška delavnica. Spregovorili boste o samostojnosti in odgovornosti otrok. Kako navajati otroka na samostojno oblačenje, pospravljanje? Kdaj je šolar sposoben samostojnega dela za šolo? Ali že uporabljate zeleni svinčnik? Kako pomembna je samostojnost otrok? Kako otroka navajati na samostojnost? Vzamemo si čas, da otroka učimo samostojnosti na vseh področjih. Pri oblačenju, umivanju, jedi, pospravljanju, igri, in pri drugih aktivnostih. Ta čas imamo povrnjen z otrokovim odraščanjem, ko je sposoben samostojnosti pri šolskih obveznostih, pri študiju, pri pomoči doma, pri iskanju službe in pri delu nasploh. Nikdar ne pomislimo na to, da bi ga navajali na samostojnost, če bi imeli več časa. Čas za to si je vredno vzeti.
  • vsak torek od 8.5. dalje, od 20.00 do 21.00: Meditacija, vodi Alenka Dijak, energijska kinezioterapevtka in terapevtka Medicinske Hipnoze. Biti v tem trenutku, ki je večen. In ne v preteklosti, tudi ne v prihodnosti. Tukaj in zdaj. Vabljeni vsi, ki bi radi z njo poiskali svoj notranji mir, umirjen um in dali besedo moči spokojnosti. Prijave na: dijak.alenka@gmail.com ali 051 428 282.
  • 8.5., 17:00-18:30: Medonosne rožice, preko PP bodo predstavljene najpogostejše medonosne rastline,ki bodo razdeljene po mesecih cvetenja od februarja do novembra. Tiste ki najbolj medijo, so najbolj aromatične in seveda prava paša za 'čebelce'. Seznanili se boste z okrog 30 vrst 'medenih rastlin' s slikovnim materialom in kratkim opisom njihovih zdravilnih lastnosti. Prejmete tudi gradivo.
  • 11.5., 17.00 - 18.30: Kreša, rukola, kapus + cinka v kulinariki, Mateja Reš
  • 15.5., 18.00 - 19.30: Urejene in lepe v zrelih letih 2, Barbara Merlak
  • 22.5., 17:00 - 18:30: Mediteranska in azijska zelišča na vrtu, pod azijska zelišča sodijo naslednja zelišča, ki so v našem prostoru postala prava atrakcija: kardamon, limonina trava, olivna trava, škrlatna monarda, črna kumina, kumin, kapucinka (domače kapre), mešana azijska zelišča,  pasijonka, lan, kava, citrus žajbli, ingver…….in mediteranska od rožmarina, smilja, sivke in lovorja, ki so se prav tako zelo prilagodila našim vremenskim razmeram. Preko PP si boste slikovno ogledali zgoraj omenjena zelišča in jih tudi opisali (od sajenja, pobiranja, presajanja, do uporabe v zdravilne in kulinarične namene)
Več informacij na: hpremrl@gmail.com ali 031 238 824. 


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi