Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
18°C

Zdravstveno letovanje ob morju

Počitnice so že skoraj tu in v Rdečem križu Ajdovščina se intenzivno pripravljamo na zdravstveno letovanje otrok in šolarjev, ki ga organiziramo od 6. do 13. julija v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS na Debelem rtiču. Vsi otroci in šolarji ste lepo vabljeni, da se nam pridružite.

Nastanjeni bomo v mladinskem domu. Imeli bomo zagotovljeno bivanje, polni penzion z dvema malicama in napitki med obroki, 24 urno spremstvo vzgojitelja in 24 urno zdravstveno pomoč. Skrbniki bodo pripravili bogat animacijski in zabavni program. Plavali bomo lahko v morju in notranjem bazenu hotela Arija ali v zunanjem bazenu z morsko vodo. Neplavalcem bo na voljo plavalni tečaj.
Poleg plavanja bodo organizirane različne druge športne aktivnosti, ki se bodo odvijale na morju ali na športnih površinah in igriščih (košarka, nogomet, odbojka, štafetne igre, med dvema ognjema, igrala). Skozi cel teden bomo ustvarjali na različnih delavnicah ali se igrali družabne igre. Z ladjico se bomo odpravili na izlet v Koper, kjer si bomo ogledali staro mestno jedro. Večeri bodo tematski in razposajeni: uživali bomo v nočnem kopanju, plesu z vodenimi koreografijami, kino večeru in še bi lahko naštevali. Verjamemo, da se bomo z letovanja ob morju vrnili zadovoljni, spočiti in polni vtisov ter da bo morski zrak znatno prispeval k izboljšanju našega zdravja.


Zdravstveno letovanje je brezplačno za otroke in šolarje, pri katerih povprečni mesečni dohodek na družinskega člana ne presega 30% neto povprečne mesečne plače vseh zaposlenih v RS preteklega leta oziroma se družina uvršča v 1. ali 2. dohodkovni razred. Za otroke in šolarje, pri katerih povprečni mesečni dohodek presega 30% neto povprečne mesečne plače vseh zaposlenih v RS preteklega leta oziroma se družina uvršča v dohodkovne razred od 3 do 8., znaša cena letovanja 25 evrov.

Letovanje sofinacirajo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Občini Ajdovščina in Vipava ter RKS - OZ Ajdovščina. Namenjeno je otrokom in šolarjem, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji (dva in več zapisov v času od preteklega razpisa – od 17.  2.  2018 do 28. 2. 2019) ali so bili pogosteje bolni (dva in več zapisov v medicinski dokumentaciji v času od preteklega razpisa – od 17.  2.  2018 do 28. 2. 2019).

V RKS – OZ Ajdovščina prijave za letovanje zbiramo do konca junija. Za kakršna koli vprašanja smo vam vedno na voljo na telefonski številki 05 366 4930 ali 051 430 722 oziroma nam lahko pišete na ajdovscina.ozrk@ozrks.si.

Rdeči križ Ajdovščina

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi