Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
9°C
SOB.
26°C
13°C
Oceni objavo

Sprehod ob Hublju

V novem študijskem letu imamo na Društvu MOST novo skupino pohodnikov pod mentorstvom Vesne Bratina, ki smo jo poimenovali Sprehodi. Njen namen je prijetno druženje na kratkih in nezahtevnih 'pohodičih' za starejše oziroma tiste z manj kondicije, pa bi radi še občudovali lepote naše doline.

V torek, 10. oktobra, smo ledino zaorali in se prvič na pot podali v oblačnem, a prijetnem jutru za hojo. Zbralo se nas je 12, kar je za začetek lepa udeležba, zame kar presenečenje. Sprehodili smo se iz parkirišča za starim mlinom, v počasnem tempu ob Hublju do sotočja reke Vipave in Hublja. Med potjo sledi klepet, pogled pa so nam v Hublju pritegnile račke, ribe in celo čaplja je poletela in nam lepo pozirala na Fructalovi strehi. Sledil je postanek. Da še dodatno poskrbimo za zdravje, smo se malo razgibali, potelovadili in parkrat globo vdihnili in izdihnili.

Sledil je povratek proti izhodišču v Ajdovščini. Med potjo je najstarejša pohodnica pokomentirala: »O, sedaj pa nam gre veliko bolje kot na začetku.« Lepo je bilo to slišati, saj je to dobra motivacija za nadaljnje Sprehode, ko malo pridobimo na kondiciji. Po dobrih dveh urah hoje smo se zadovoljni razšli v pričakovanju novega druženja. 

V. Bratina

Oglejte si tudi