Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PON.
22°C
12°C
Oceni objavo

Defibrilator na Domu krajanov Gojače - Malovše

Rdeči križ Ajdovščina je ob svetovnem dnevu oživljanja v torek, 16. oktobra, namestil defibrilator na Domu krajanov Gojače - Malovše. Dogodek so popestrili učenke in učenci Podružnične šole Črniče, zbrane pa sta nagovorila tudi predsednik Rdečega križa Ajdovščina Rajko Troha in predsednik Krajevne skupnosti Gojače - Malovše Martin Šinigoj.
Rdeči križ je defibrilator kupil s pomočjo donatorjev, za nakup omarice pa je sredstva prispevala Občina Ajdovščina. Ob odprtju smo za krajane izvedli tudi tečaj temeljnih postopkov oživljanja in uporabe defibrilatorja. Občina Ajdovščina je prisluhnila naši prošnji in nam za namen izvajanja tečajev po KS zagotovila 20 novih lutk, da bodo udeleženci teoretično znanje lahko tudi praktično preizkusili.
Želimo si, da bi bil predvsem v najbolj oddaljenih krajevnih skupnostih čim prej nameščen javno dostopen defibrilator in da bi bili tudi krajani v čim večjem številu usposobljeni v nudenju prve pomoči. Veseli smo bili odziva krajanov KS Gojače - Malovše, ki so z veseljem sprejeli novo pridobitev in se poučili o njeni uporabi.
Irena Žgavc

Oglejte si tudi