Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Adventni večeri v spomin na prvo svetovno vojno

Že tradicionalni 24. Adventni večeri nosijo letos skupni naslov Fronte: da se ne bi začele in naj se končajo. Z njimi želi organizator Klub krščanskih izobražencev Ajdovščina obeležiti stoletnico začetka prve svetovne vojne.

Prvi večer v četrtek, 27. novembra, nosi naslov Fronta med pomoči potrebnimi in pomoči dajajočimi. Kdo je na kateri strani fronte? Kdo dobiva in kdo daje? Priložnost za nov pogled na skupno pot? To temo nam je predstavila dr. Vanja Kiswarday, po osnovni profesiji defektologinja, ko kot docentka na Pedagoški fakulteti v Kopru poučuje študente predšolske vzgoje in razrednega pouka. Je tudi pomočnica na romanjih bolnikov in invalidov v Lurd.
Drugi večer v četrtek, 4. decembra, bo o Fronti med narodi: ne vojnam spregovoril človek, ki ga štejemo med najboljše slovenske poznavalce tega obdobja - prim. dr. Vasja Klavora. O soški fronti je pri Mohorjevi založbi Celovec izšlo že pet njegovih knjig. V predavanju bo orisal ključne dogodke, ki so pripeljali do fronte na Krasu, in spomnil na nekatera človekoljubna dejanja nasprotnih strani. Knjige o soški fronti bo mogoče kupiti.
Tretji večer v  četrtek, 11. decembra, pa bo z nami p. dr. Viljem Lovše, predstojnik skupnosti jezuitov pri Svetem Jožefu na Poljanah v Ljubljani. P. Lovše je voditelj duhovnih vaj, spovednik, ljudski misijonar, duhovni asistent skupine Srce in predavatelj o duhovnem življenju in vzgojnih temah. Z aktualno temo Demoni me hočejo ločiti od Boga bo obogatil tretji večer.

Vsi večeri se začnejo ob 20. uri v Škofijski gimnaziji Vipava.

Niko Ličen




Oglejte si tudi