Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Praznično tudi v Podkraju

December je bil tudi v Podkraju praznično obarvan. Decembrsko praznovanje se je začelo že 22. decembra, ko so nas učenci in učiteljice podružnične šole Podkraj povabili na praznovanje ob dnevu samostojnosti in enotnosti.
Učenci so nas prisrčno in s svojo iskrenostjo razveselili s čudovitimi nastopi in s poudarkom, da moramo biti ponosni na svojo domovino. Na božični dan smo se krajani na pobudo Krajevne skupnosti Podkraj zbrali pred cerkvijo, prisluhnili mešanemu cerkvenemu pevskemu zboru, ženskemu zboru Marjetice in otroško mladinskemu zboru, ki so zapeli nekaj božičnih pesmi, mladi glasbeniki pa so nam z božičnimi skladbami pričarali pravo božično vzdušje. Voščili smo si vesel božič in ob toplih božičnih napitkih pokramljali.

Na Štefanovo so se naši pevci otroško mladinskega zbora podali na božični nastop pred Postojnsko jamo, kjer so s svojim petjem razveselili množico domačih in tujih turistov. Za pridno petje in sodelovanje so si prislužili brezplačen ogled živih jaslic v jami. Za nekatere najmlajše 'pevčke' je bilo to nepozabno doživetje. Tudi pevke ženske zasedbe Marjetice so se s svojim ubranim petjem udeležile božičnega koncerta v Velikem dolu na Krasu. Božične praznike pa smo nekako zaokrožili tudi z mislijo na tiste, ki jim ni pri srcu tako toplo kot nam. Naši pridni koledniki so od hiše do hiše voščili vsem vesele praznike in zbirali dobrodelne prispevke za Misijonsko središče, ki bo tudi zaradi naših prispevkov lahko osrečilo tiste, ki so pomoči potrebni.

Martina Bajc

Oglejte si tudi