JUTRI
25°C
12°C
TOR.
22°C
17°C
Oceni objavo

VDC-jeva smučarka Katja je prejemnica bronastega priznanja za športne dosežke

Športna zveza Ajdovščina je 1. marca na svoji tradicionalni prireditvi podelila priznanja športnicam in športnikom za dosežene uspehe v minulem letu. Med bogato bero odličnih športnih dosežkov sodijo tudi smučarski uspehi naše Katje Pegan. V VDC-ju smo ponosni na našo športnico, ki je na prireditvi prejela bronasto priznanje za dosežke v letu 2023.

V VDC-ju dajemo velik poudarek gibanju in športu. Med našimi aktivnostmi je veliko rekreacije in za tiste, ki zmorejo in želijo, tudi 'resnih' športnih treningov. Katja Pegan je s smučanjem povezana že od mladih nog. Svoje prve smučarske korake je naredila že v osnovni šoli, ki jo je obiskovala v Centru za komunikacijo, sluh in govor v Portorožu. Zadnji dve desetletji pa trenira pod okriljem trenerja Rajka Brusa in ostale 'smučarske ekipe' našega VDC-ja. Katja tekmuje v okviru Specialne Olimpiade Slovenije. V letu 2023 sta med dosežki izstopali dve zlati medalji, ki ju je prinesla iz Poljske. Katja je v Zakopanih zastopala štiričlansko slovensko reprezentanco na Evropskem tekmovanju v alpskem smučanju. Točno leto nazaj smo v VDC-ju z njo dihali in zanjo stiskali pesti. Katja je v kategoriji veleslaloma in superveleslaloma premagala vse sotekmovalke in poskrbela za dvojni zlati lesk.

Vsi Katjini športni dosežki nas navdajajo s ponosom. Uči nas, da se je za tisto, kar rad počneš, vredno truditi in poskusiti. Da je na vseh, ne samo smučarskih progah za vsak dosežek potrebno veliko predanosti, trdega dela, tveganja in pogumna. In da nas nobena omejitev ali težava ne sme ovirati na poti prizadevanja, da postanemo boljši ali celo najboljši. Zato Katji iz srca čestitamo za prejeto bronasto priznanje Športne zveze Ajdovščina, prav tako tudi vsem ostalim posameznikom in klubom iz različnih športnih disciplin.

Oglejte si tudi