Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Vipavska dolina prvič v Gradcu

Na največjem avstrijskem ljudskem praznovanju, ki se je v nedeljo, 16. septembra 2018, odvijalo v središču starega mestnega jedra v Gradcu, se je v okviru predstavitve Slovenije tokrat prvič predstavila tudi Vipavska dolina.

Festival Aufsteirern, ki je značilen za Štajersko in njeno ljudsko kulturo, vsako leto v septembru blesti v središču Gradca z ljudsko glasbo, nošo in kulinariko. V času festivala Gradec obišče več kot sto tisoč obiskovalcev, kar ga spremeni v največji vaški trg Avstrije. Na 'slovenski ulici' se je poleg Vipavske doline predstavilo še osem drugih destinacij. Vipavska dolina se je tokrat izkazala predvsem z vinsko ponudbo Kmetije Tomažič iz Vrhpolja.

Na povabilo Slovenske turistične organizacije se je dogodka udeležila Tina Maze, ki je s svojo prisotnostjo razveseljevala številne mimoidoče. Z udeležbo na dogodku v Avstriji je Vipavska dolina pričela niz jesenskih promocijskih nastopov v tujini. Konec septembra se je Vipavska dolina predstavila na turistični borzi IFTM Top Resa v Parizu, v prvi polovici oktobra pa nadaljujemo s promocijskimi aktivnostmi z udeležbo na borzi TTG Incontri v Riminiju.

TIC Ajdovščina

Oglejte si tudi