Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Vipavska dolina na Slovenski turistični borzi

Med 9. in 11. junijem je v Termah Čatež potekal največji turistično dogodek na ravni B2B imenovan SIW (Slovenska turistična borza), letos že 15. zapored. Turistično ponudbo Vipavske doline smo zastopali predstavniki Zavoda za turizem TRG Vipava in Turistične agencije Wajdušna.
Opravili smo številne sestanke s tujimi tour operaterji in agencijami, ki želijo svojim gostom ponuditi Slovenijo in obisk Vipavske doline. Predvsem so se zanimali za ponudbo turističnega produkta št. 1 v Vipavski dolini – vina in kulinarike, kot so doživetja na Vipavski vinski cesti, vožnja s kolesi med vipavskimi vinorodnimi griči, kulturno dediščino naših krajih, vrhunske kulinarične ponudbe in mnogo več. Udeleženci dogodka smo imeli 20 minut časa v vnaprej napovedanih sestankih, ki so se že 2 meseca pred dogodkov vršili preko spletne aplikacije, da agencijam kar najbolje predstavimo destinacije od koder prihajamo in jih prepričamo za obisk. Poslovni partnerji so se nad Vipavsko dolino navduševali, predvsem nad možnostjo degustacij vin kot sta zelen in pinela, ki ljubitelju vina ponujata veliko več. Vedno več je povpraševanja po tistem drugačnem, še ne odkritem okusu in avtohtona vipavska vina lahko zadovoljijo še tako zahtevne goste.

Vse več gostov želi svoj dopust kar najbolj aktivno izkoristiti, zato je bilo veliko povpraševanja po pohodniških in kolesarskih paketih, za katere je specializirana prav turistična agencija Wajdušna.

Uspešnost sestankov se je že pokazala v tednu po dogodku SIW, saj smo Zavod za turizem TRG Vipava in agencija Wajdušna gostili že prvega poslovnega partnerja, družinsko agencijo Greengold iz Češke.

 

Maja Hladnik, Zavod za turizem TRG Vipava

Jani Peljhan, Wajdušna

Oglejte si tudi