Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Turneja z burja busom Vipavska dolina doma in v tujini

Promocija Vipavske doline z burja busom se intenzivno nadaljuje. Potem, ko se je burja bus predstavil v Ajdovščini, se je nato udeležil dogodka v Mariboru, spremljal je jubilejno Barkovljanko v Trstu, vrata pa je odprl tudi na srečanju slovenskih in srbskih podjetnikov v Beogradu.
V Mariboru je potekala investicijska konferenca See Meet Slovenija 2018. Udeležencem konference smo predstavili možnosti za potencialne investitorje ter jih seznanili s turistično destinacijo Vipavska dolina, ki jo je Lonely Planet uvrstil med deset krajev v Evropi, ki jih je vredno obiskati. Obiskovalci burja busa so si lahko ogledali nov promocijski filma Invest in Ajdovščina ter spili kozarček odlične penine zelen iz kleti Vipava 1894.

Zatem je burja bus spremljal jubilejno 50. Barkovljanko v Trstu. Namestil se je na elitni lokaciji v središču Trsta v bližini znamenitega Rdečega mostu ob Velikem kanalu, mimo katerega so se vseskozi valile množice ljudi. Obiskovalci so si lepote Vipavske doline lahko ogledali na treh videih v notranjosti avtobusa, pa tudi s posebnimi trodimenzionalnimi očali.

Pobliže so si ogledali še inovativni produkt iz Vipavske doline – električni poganjalec za odrasle Big Buddy. Največ obiska je bilo pričakovano na predvečer najbolj množične regate na svetu, ko so vipavske dobrote v hipu pošle.

Občina Ajdovščina pa je z burja busom zastopala barve Vipavske doline na letnem srečanju Slovenskega poslovnega kluba v Beogradu. Slovenski poslovni klub združuje kar 140 podjetnikov iz obeh držav, osnovni namen kluba pa je promocija in predstavitev slovenskega gospodarstva v Srbiji.

TIC Ajdovščina

Oglejte si tudi