Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
26°C
7°C
Oceni objavo

Z veliko mero optimizma pred ključnim delom sezone

Članice so po uspešno odigrani evropski sezoni EHF, kjer so se uvrstile med TOP16, vse moči usmerile v nadaljevanje sezone, kjer jih čaka še kopica pomembnih tekem v državnem prvenstvu ter nastop na zaključnem turnirju pokala Slovenije.

Mlinarke so morale priznati premoč le Krimovkam, ki so bile konec decembra boljše v Ljubljani, pa tudi 24. 2. na Policah (24 : 29). Kljub temu bodo Ajdovke (po vsej verjetnosti) v končnico (za mesta od 1. do 4.) startale z druge pozicije, takoj za Krimom.

V ozadju pa poteka ogorčen boj med Celjem, Litijo in Velenjem še za zadnji dve mesti, ki vodita v ligo za prvaka. Mlinotest se je kot že rečeno suvereno že drugo sezono zapored uvrstil na zaključni turnir pokala Slovenije, ki bo 20. in 21. aprila. Poleg Mlinark so se tja uvrstile še ekipe Krima, Izole in Litije. Ob ugodnem žrebu je cilj veliki finale. Za kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025 je selektor Dragan Adžić vpoklical tri naše igralke: Ano Abina, Neno Černigoj in kapetanko Nušo Fegic. Na širšem izboru (30 igralk) za kvalifikacijski turnir za olimpijske igre v Parizu, ki bo potekal v nemškem Ulmu, so poleg že omenjenih še Živa Čopi, Petra Kramar in Urša Zelnik.

Še kratek skok v mladinsko rokometno šolo, kjer se boji tudi prevešajo v zaključno fazo. Starejše deklice A, ki jih vodi legendarni Branko Leban, so se uvrstile v končnico za mesta od 1. - 6., leto dni mlajše SDB pa v končnico za mesta od 7. do 12. Največje presenečenje sezone so gotovo kadetinje pod mentorstvom Ane Žigon. Slednje so se prek zahtevnih kvalifikacij prebile v prvo ligo, kjer se borijo za visoka mesta. Za odlične predstave je bila kapetanka ekipe Maruša Raspor (letnik 2007) tudi nagrajena z vpoklicem v reprezentanco. Mladinska selekcija, ki nastopa v najmočnejši prvi državni ligi in kateri poveljuje Marko Cencič, se bo po zimskih počitnicah podala v boj za medalje proti ekipam Krima, Krke in Olimpije, saj so si z dobrim rednim delom zagotovile ligo za prvaka (1. - 4. mesta). Tudi iz omenjene kategorije je zaradi kvalitetnih predstav vpoklic v reprezentanco, ki jo vodi Jernej Rantah, prejela Natalija Grandič (letnik 2006). Vsekakor nas čaka izjemno pester zaključek rokometne sezone tako v mladinskih selekcijah, kot pri članicah.

Upamo, da tudi uspešen.

 

Oglejte si tudi