Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Petra Tratnik četrta na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu

V Premani, nad jezerom Como v Italiji, so 6. avgusta izpeljali svetovno prvenstvo v gorskem maratonu. Nastopili sta tudi slovenski reprezentanci, najbolj odmeven rezultat je dosegla Petra Tratnik iz Žagoliča pri Colu s četrtim mestom.

Petra Tratnik je na prvi vzpon prišla okrog 20. mesta, dež, ki je sicer otežil spuste, pa je Petro očitno bolj osvežil kot tekmice, saj je hitro napredovala in do vrha naslednjega vzpona prehitela vsaj deset tekmic, pri spustu še pet, tako da je v cilj prišla kot četrta. Za medaljo je zaostala nekaj več kot za poldrugo minuto, kar je za maratonsko razdaljo (še posebej v gorskem teku) in pri štirih urah teka zelo majhna razlika. Za zmagovalko pa je zaostala štiri minute in pol.

Petra se do letos gorskih maratonov sploh ni udeleževala, je pa letos odtekla 50 kilometrsko progo na ultra maratonu Vipavska dolina in gorskem maratonu štirih občin v Podbrdu (4O km) in v obeh primerih zmagala, tako da se je dobra uvrstitev na svetovnem prvenstvu sicer napovedovala, vendar ne tako visoka. Lani je na svetovnem prvenstvu v Podbrdu bronasto medaljo osvojila Lucija Krkoč, Petra pa se je tokrat s četrtim mestom izenačila z Matejo Kosovelj. To so najboljše uvrstitve slovenskih maratonk doslej in vse pripadajo Primorkam, dve celo ajdovskim občankam.

Petrin brat Marko je bil v moški konkurenci na 27. mestu, oba pa tečeta za ŠD Nanos Podnanos.

Oglejte si tudi