Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

OP Ajdovščine v tenisu 2016

Po prestavljenem datumu zaradi slabega vremena, nam je v soboto 21. maja končno uspelo izpeljati tradicionalni, že 14. Turnir OP Ajdovščine. Turnirja se je udeležilo 21 tekmovalcev s cele Primorske in ena dama, naša članica Kristina Kobal.
Letošnji turnir je bil najmočnejši od vseh do sedaj. Matic Bevčar, Nejc Lavrenčič, Ambrož Kodelja, Zorko Zlatoper, Jurij Vidrih, imena povedo vse!

V res lepem vremenu smo z dvoboji začeli ob osmih in v prvem ter drugem krogu so favoriti suvereno opravili z nasprotniki. Le en dvoboj je bil izenačen, Andrej Vanceta je tesno izgubil proti Lavrenčiču. Bravo Cvik! V tretjem krogu so kasnejši polfinalisti Vidrih, Bevčar in Ambrož Kodelja brez večjih težav dobili dvoboje z Drofenikom, Beširjem in Ravšljem, še najbolj se je do rezultata 5:4 upiral Tolminec Zlatoper, ki pa na koncu vseeno ni bil kos Lavrenčiču.

Polfinale: Uf, kakšen tenis! Ambrož in Matic sta prikazala vrhunski tenis in lahko rečemo, da smo spremljali finale pred finalom. Seveda smo domačini navijali za "našega" Kodeljo, na koncu pa je bil vseeno boljši Bevčar. V drugem polfinalu sta se srečala Vidrih in Lavrenčič, zmagal je Nejc z malce presenetljivih 9:3. Vseeno, bravo Đuro!

Finale: Matic Bevčar proti Nejcu Lavrenčiču. Pokalo je z obeh strani in videli smo demonstracijo vrhunskih udarcev. Bravo fanta! Mogoče smo pričakovali malo bolj izenačen dvoboj, vendar je Matic že od začetka pokazal kdo je "glavni" in zmagal z  lahkih 9:2. K zmagi mu je seveda pripomogla tudi navijaška skupina iz "Uhajn". Pravi navijači!

 V tolažilni skupini je zmagal legenda slovenskega rocka Bor Zuljan, ki je v finalu premagal prvo damo ajdovskega tenisa Kristino Kobal. Tretje mesto je osvojil Miloš Žvanut.

Za konec je potrebno pohvaliti organizatorja, predvsem pa kulinariko. "Chef" Dare Prinčič nas je ponovno razvajal  z vrhunskimi dobrotami z žara.

In seveda, vidimo se drugo leto !

 

Miloš Žvanut

Oglejte si tudi